El hotel Bahía de Calp va pujar aquest dilluns, 23 de novembre, un esglaó més en el palmarés del Concurs gastronòmic Vila de Bocairent respecte de l’any passat per alçar-se amb el primer premi de la modalitat lliure dedicada a la carn de caça i als bolets; per la seua banda, el restaurant Zoco d’Ontinyent es va imposar en la categoria de borreta, el plat típic de la serra de Mariola que particularitza el certamen gastronòmic. Així ho va determinar el jurat de la huitena edició de la iniciativa organitzada per la Regidoria de Turisme de la població de la Vall d’Albaida que va comptar amb el patrocini del patronat provincial de turisme València Terra i mar i de l’empresa local Durplastics, encarregats junt al consistori de sufragar els 1.800 euros en premis i els dos lots de productes de restauració.

Al seu torn, l’Associació d’hostaleria i de Turisme va ser l’encarregada de preparar la minuta per als més de 200 convidats que van assistir a l’acte, una representació del teixit econòmic, social i polític de la Vall d’Albaida i de la serra de Mariola encapçalat pels diputats de Turisme, Pilar Moncho, i d’Hisenda i Assumptes taurins, Toni Gaspar, junt a l’alcalde Josep-Vicent Ferre i la regidora de l’àrea, Noelia Vañó, i el president de la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida, Vicent Gomar. Així, el menú va estar integrat per uns entrants elaborats per l’hotel l’Estació, el restaurant el Cancell, el bar Sifó i el saló de banquets la Serratella mentre que el plat principal de borreta va ser preparat pel restaurant del primer establiment; finalment, les postres van estar a càrrec de la cafeteria Esglai. El dinar va comptar també amb els vins de Daniel Belda i l’herbero del bar Solbes i el pa del forn de Francisco Colomer.

El certamen celebrat a l’hotel Ferrero va comptar amb la participació de disset restaurants provinents d’arreu de la Comunitat Valenciana per a seduir els integrants del jurat en les dos modalitats existents. En la de carn de caça i de bolets, l’hotel Bahía de Calp va millorar la segona i la tercera posició de l’any passat amb un triomf pel “tataki trufat de cérvol, crema de creïlla i saltejat de trompetes amb cruixent de morro i ceba”; a continuació, es van situar dos dels il•lustres del concurs com Casa Granero de Serra per un “conill farcit de caça major amb còctel de bolets i de trufes negres” i Juan XXIII de Benifaió per un “caneló de conill i de bolets amb el suc”. Respecte a la borreta, el restaurant de Benifaió va aconseguir la segona posició en una categoria dominada per Zoco d’Ontinyent; un altre establiment de la zona, Casa Cham de Banyeres de Mariola, va completar el pòdium.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *