Després de les denegacions de permís a Xúquer Viu, primer per part de l’Ajuntament d’Alzira el passat 18 de gener i després de la Delegació de Govern el dia 25, a la tercera Xúquer Viu ha pogut concentrar-se i recollir al·legacions al Pla de Conca amb total normalitat.

Al llarg de matí van anar arribant moltes persones de la comarca lliurant les al·legacions recollides en els distints pobles, que sumades a les que es van replegar el passat dia 18, arriben en aquests moments a les 3.000, quan encara s’esperen alguns centenars més, fins el dijous en que Xúquer Viu les lliurarà oficialment.

El passat dissabte, 1 de febrer, a les 12:30 hores els assistents es van concentrar amb pancartes que dui per lema «La Ribera pel dret a l’aigua» i «El riu és nostre i el volem viu». Entre els presents representants del PSPV, COMPROMÍS, EUPV, UGT, CCOO, Intersindical, la Ribera en Bici o la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública, entre altres, així com membres i simpatitzants de Xúquer Viu.

El portaveu de Xúquer Viu, Paco Sanz, va denunciar l’estafa que per a la comarca suposa el no tindre una assignació directa d’aigua del Xúquer com tenen Albacete, València o Sagunt i les seues àrees metropolitanes. Suposa un greuge comparatiu per a la Ribera. La solució d’una permuta onerosa amb els regants no és una bona solució. A l’igual que no és una bona solució el que s’haja de mesclar aigua bona i aigua amb nitrats, ja que la qualitat no serà l’òptima.

Xúquer Viu també va denunciar que mentre a la Ribera li neguen l’aigua, regatejant-li 10 insignificants hectòmetres, la Generalitat Valenciana vota a favor, amb el PP i el PSOE d’Alacant, en la Mesa de l’Aigua d’aquesta província, d’un nou transvasament al Xúquer des de Cortes de Pallàs.

És intolerable per a la Ribera del Xúquer aquesta situació de burla i discriminació. No es pot acceptar que el president de la Generalitat, Alberto Fabra, o el Director General de l’Aigua, Jose Alberto Comos es passegen per la Ribera parlant de consens i després a Alacant voten a favor d’un segon transvasament des de Cortes perquè el lobby insaciable de l’aigua d’Alacant vol la millor aigua del Xúquer per als seus negocis.

Xúquer Viu: “O siga que a Alzira i a la Ribera tindrem aigua amb prop de 50 mil·ligrams de nitrats, al barrejar l’aigua, i a Alacant, amb l’acord de la Generalitat reivindiquen aigua amb 0 mil·ligrams de nitrats. Senyor Fabra: L’únic consens que vol la Ribera és el de no fer transvasaments i beure aigua de qualitat en les mateixes condicions que València ciutat».

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *