Per a aquesta sisena edició és va preparar, des de la Regidoria d’Infància, l’espectacle teatral “Un superheroi de Veritat” interpretat per l’associació carcaixentina “Bariduwoop”. Una colla de superherois van mostrar a les xiquetes i xiquets assistents amb humor, danses i malabars, quins són els seus drets i com els han de fer valdre en la societat en la que viuen.

Després del teatre va tenir lloc l’entrega de premis del concurs de dibuix “Sóc un xiquet i tinc dret a…” , en el que van participar xiquetes i xiquets de 5é i 6é de primària de sis col·legis de Carcaixent. L’objectiu del concurs era que els xiquets prengueren consciencia de quins són els seus drets i agafaren una actitud activa front a ells. En total es van presentar 212 dibuixos dels quals un jurat, format per la regidora de Benestar Social i Infància, Teresa Oliver, la tècnic d’Infància, Laura Vila i Isabel Ventura i Pascual Boqueta, ambdós llicenciats en Belles Arts, van escollir 175 per exposar-los en la Biblioteca Pública.  Els guanyadors dels primers premis de cada categoria van ser per al Col·legi Públic Navarro Daràs, Irene Serrano per a 5é i Àngela Armengol, de 6é.

Teresa Oliver, regidora responsable de l’àrea d’Infància, s’ha mostrat molt satisfeta per l’acollida que va tenir el teatre per part dels xiquets i la gran qualitat que presentaven tot els dibuixos. A més, ha afegit la importància d’estes iniciatives “per a que els més menuts preguen consciència del que s’està celebrant i s’adonen de que hi han altres realitats diferents a la seua i que cal lluitar per un món més respectuós i tolerant, en definitiva, un món millor per a totes les xiquetes i xiquets iguals que ells”. També ha volgut agrair la implicació de tot el professorat en col·laborar en esta activitat, en especial, per completar amb explicacions complementàries el tema dels drets dels xiquets a les aules.

Els guanyadors són els següents:
 
1r premi alumne/a 5é:

IRIS SERRANO GÓMEZ.
COL·LEGI NAVARRO DARÀS.
 
2n premi alumne/a  5é:
 
MARINA CASAS BENITO.
COL·LEGI FRANCESC PONS.
 
3r premi alumne/a  5é:
ENRIC GUMILLA IBARRA.
COL·LEGI AVE MARIA.
 
1r premi alumne/a 6é:
 
ANGELA ARMENGOL
COL·LEGI NAVARRO DARÀS.
 
2n premi alumne/a  6é:

LAURA MESA CANDELA.
COL·LEGI SAN ANTONI.
 
3r premi alumne/a  6é:

HÈCTOR MÀÑEZ SALINAS.
COL·LEGI FRANCESC PONS.

ACCÈSSITS:
 
MIQUEL MONRÓS (COL·LEGI VÍCTOR OROVAL TOMÀS).
MARC BAIDEZ FLORES (COL·LEGI JOSE MARIA BOQUERA).

Daniel Matallín Alzira te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *