Aquesta campanya està organitzada per la Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià junt amb la col.laboració de la Mitja Lluna Roja Saharauí i la participació d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva a nivell local i comarcal. L’any passat van participar escoles infantils, CEIP, IES i Escola d’Adults de Xàtiva, Genovés, La Granja de la Costera, Torrella i Rotglà i Corberà, gràcies a les quals, enviàrem al voltant de 2.800 kg d’ajuda humanitària que va servir per a millorar les condicions de vida i d’alimentació de la població saharauí refugiada als Campaments de Tinduf. Els col.legis que participen en aquesta iniciativa instal.laran caixes en els centres on els alumnes poden anar dipositant els aliments. Insistir que se sol.licita aliments bàsics i no peribles, com són l’arròs, l’oli i el sucre. A més a més, en molts centres es farà un treball previ de sensibilització per a explicar als alumnes en què consisteix el conflicte del Sàhara Occidental que ha dut a quasi 200.000 persones a viure com refugiades al desert i altres punts sota l’ocupació marroquina. Per aquest motiu, des d’Amics del Poble Saharauí de Xàtiva ha passat un material didàctic a les escoles així com s’ha ofert per fer alguna xerrada sobre la situació del poble saharauí.

Com sabeu, la població refugiada saharauí depén per a la seua supervivència de l’Ajuda Internacional. En aquestos moments no es pot parlar d’una situació de seguretat alimentària ja que no està garantit l’accés de tota la població a aliments nutritius en quantitat suficient per a dur una vida activa i sana. La població refugiada rep ajudes alimentàries del Programa Alimentari Mundial (PMA), a través de l’ACNUR, organisme pertanyent a l’ONU, però aquestes són cada vegada menors i això fa que les associacions de solidaritat amb el poble saharauí també realitzen cada any un enviament d’aliments que contribueixen a complementar la dieta dels saharauís. Amics del Poble Saharauí de Xàtiva és conscient que la profunda crisi econòmica que ens assota està afectant a nombroses persones i famílies del nostre entorn, per la qual cosa hem cregut oportú repartir el fruit de l’esforç solidari que demanem per als refugiats sahrauís, de tal manera que un quinze per cent d’allò que s’aconseguisca serà donat a  Gent de la Consolació, entitat que porta endavant una tasca social lloable amb aquelles persones que ho estan passant molt mal, principalment amb el seu servei de menjador. 

L’any passat, Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva va recollir uns 2.409 kg d’aliments i també es van aconseguir un total de 1.061 € a través de les aportacions econòmiques que va fer la gent i això va servir per a costejar en part les despeses de l’enviament i per a la compra d’altres productes destinats per a la població dels Campaments de Refugiats Sahrauís.

Amics del Poble Saharauí de Xàtiva va enviar, a més dels aliments recollits i els diners recaptats, al voltant d’uns 400 kg. de material d’ajuda humanitària. Aquestos materials van estar sobretot de roba, entre la qual destacaven diverses caixes de roba de bebé, també caixes de material escolar, medicaments i ulleres i joguets.

Amics del Poble Saharauí de Xàtiva es va encarregar d’organitzar la Caravana a les ciutats de la comarca de la Costera: Xàtiva, La Granja de la Costera, Genovés, Torrella i Rotglà i Corberà. També es va carregar en el camió que eixia des de Xàtiva, les aportacions de dos localitats de la Vall d’Albaida: Benigànim i La Pobla del Duc.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *