Una nova comissió assessorarà l’Ajuntament d’Ontinyent en la defensa del patrimoni històric-artístic de la ciutat. El Ple Municipal aprovava ahir per unanimitat la proposta presentada per la regidora Coordinadora  de Territori, Rebeca Torró, en la que es presentava un reglament per a la nova Comissió d’Assessorament del Patrimoni Històric-Artístic d’Ontinyent, que tindrà una composició eminentment tècnica complementada amb vocals de la xarxa social i cultural, i oberta a convidats i col·laboradors amb veu però sense vot.

Rebeca Torró destacava en la sessió l’interès de posar en marxa la comissió “al moment al que va a ser realment necessària. Ho fem ara i no abans perquè és ara quan té sentit, ja que en la legislatura passada la mancança d’ajudes per a la conservació del patrimoni per part d’administracions superiors va fer que les intervencions foren menors de les que haguera volgut el Govern d’Ontinyent”.

L’escenari, afegia, comença a canviar, va a signar-se convenis amb diferents administracions en esta matèria, “i és ara quan té sentit constituir esta comissió, és ara quan es preveuen intervencions en matèria de rehabilitació de vivendes al casc antic així com la recuperació de carrers i places del nostre centre històric”, manifestava.

Esta comissió es planteja com un òrgan consultiu de caràcter tècnic que té com a missió l’assessorament als diferents Serveis Municipals de l’Ajuntament per vetllar i aconseguir la defensa, conservació, restauració i posada en valor del patrimoni històric-artístic, urbanístic, arquitectònic, documental i arqueològic d’Ontinyent.

La comissió estarà presidida per l’alcalde o regidor en qui delegue, sent vocals tècnics dos arquitectes i l’arqueòleg municipals, el cronista oficial de la ciutat, el director de l’arxiu municipal, un representant de la Conselleria de Cultura/Patrimoni, un tècnic llicenciat en història de l’art, i un representant de l’Associació d’Arquitectes d’Ontinyent. Per la Xarxa Social i Cultural estaran com a vocals el regidor de Cultura, un representant del Consell Municipal de Cultura, altre del Consell Veïnal i un representant de cadascun dels grups polítics municipals.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *