La programació habitual de les festes del Miracle (3,4 i 5 de setembre) es completa enguany amb diversos actes especials amb motiu de VIé centenari de la predicació de Sant Vicent Ferrer a Agullent. Un dels més destacats és la interpretació del Cant del Sermó, un cant que la darrera volta que es va escoltar va ser l’any 2000 (coincidint amb el 400 aniversari del Miracle), i que només es glossa en anys vicentins.

Este dissabte 4 de setembre de matí, de pujada a l’ermita en romeria (11h), la comitiva d’autoritats i veïns s’aturarà davant de la imatge de Sant Vicent Ferrer que hi ha a la plaça Major, i tres veus blanques interpretaran el Cant del Sermó, i una cobla. Els xiquets encarregats de rememorar els càntics són Alfonso Pla Micó, Joan Montagud Belda i Nicolás Velasco Portillo que han estat assajats per Ramon Haro, croniste local i membre de la Comissió del VI Centenari. “El Cant del Sermó del “Temeu Déu” sempre s’ha cantat en els centenaris vicentins. És a dir, coincidint amb els aniversaris del Miracle, de la canonització de Sant Vicent Ferrer, del seu naixement, mort o predicació, com és enguany”.

A més del Cant del Sermó, a la plaça Major, s’interpretarà a manera introductòria una cobla de segona mitad del segle XVII que fa al•lussió a la universalitat de l’evangeli, i que es cantava quan eixien els festers de Sant Vicent a buscar estrenes per Nadal. També s’interpretarà, ja a l’ermita, una porció de dues cobles a Sant Vicent, que han anat traspassant els segles per tradició oral. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *