Es destacà la importància de tindre un model, un objectiu que done coherència a les accions que es desenvolupen, sempre amb les premisses de participació, transparència i consens.

De la mà de Tamara Tormo, la futura edil més jove (si ix elegida) de la província de València, es van transmetre els compromisos amb la joventut i la cultura, sense les quals el poble no té futur. Tal com deia “represente a tota la gent jove que vol canviar el poble, que té il.lusió, ganes i interès en que La Pobla torne a ser un poble amb moviment i activitat”. Remarcava que “s’ha acabat que ens venguen fum pensant que, com som joves, som uns “il·lusos” i no ens enterem de la meitat de les coses”. A més de, “no anem a prometre res que no podrem fer”.

Patri Momparler, que fou definida per les conductores de l’acte com la mare, amiga i persona orgullosa del seu poble fou l’encarregada de posar de relleu la importància de les persones i el benestar social, així com la de les persones majors que cada vegada en són més a la localitat. En aquestes àrees, destacà la millora dels serveis que es poden prestar al centre social, l'ampliació de l’horari de la ludoteca, el desenvolupament d'un programa d’oci, la formació de persones majors i, sobretot, l'adequació d’un lloc digne per als pensionistes. Una idea innovadora que introduí fou la de fomentar el nexe entre els centres escolars i el poble, que els menuts coneguen empreses, monuments, espais locals… i tradicions, història i oficis de la mà dels iaios, pares i mares.

Va seguir amb els compromisos de l’equip, Josep Miquel Mira, una persona assertiva i amb molta empatia, que manifestava la importància de la pràctica de l’esport ja que “aporta molts béns, tant físics com psicològics, contribuint a mantenir una bona salut i a prevenir malalties”. Entre les seues propostes apareixen novetats com la posada en marxa d’un Consell d’associacions esportives i la creació d’una gala de l'esport anual per tal de premiar l´esforç de cadascun dels esportistes. Així com una molt reivindicada pels veïns, recuperar les instal.lacions esportives del col.legi per a l’ús de tot el poble.

Josep continuava remarcant aspectes de la seguretat, tan fonamental per al benestar de la localitat. Finalment, llançava propostes com la reestructuració de la policia local per tornar a donar servei nocturn, millorar el servei de cara als veïns i tindre més presència  al carrer “que és on ha de desenvolupar la seua tasca, prop dels veïns, i en col·laboració amb tots”.

David Mollà, un jove amb molta visió, serietat i serenitat aportà la visió econòmica i que inicià amb “Com diu Pau Alabajos (cantautor valencià i candidat a l’alcaldia de Torrent per Compromís) ens tracten d’utòpics, idealistes i ingenus però com bé també diu “ja està bé de creuar-se de braços!”. Va insistir en que el poble té futur econòmic viable “que va més enllà que seguir un simple pla d’ajust” remarcant la importància que té l’agricultura i les industries relacionades amb ella en la localitat. Proposava accions com començar un mercat de productes locals i comarcals; crear un banc de terres; diferenciar els productes amb un segell d’origen”. I una proposta molt demandada pel sector agrari, “posar en marxa la figura del guarda rural”. A més, es comprometia a resoldre un problema que s’arrastra des de fa anys, “el pont de Micena” que en paraules de David, “el pont no s’ha arreglat perquè no s’ha tingut com una prioritat”; la qual cosa Compromís solucionarà només arribe a l’ajuntament.

Mollà continuava dient “A Compromís pretenem una economia verda i del bé comú. Amb projectes com el de compostatge comunitari, que tractarà d’aprofitar la recollida selectiva de residus orgànics per a generar un compost que aprofitarà als llauradors, tant d’agricultura tradicional com l’ecològica”.

Un altre dels aspectes en els que va aprofundir és en l’ordenació del territori amb la proposta de la realització d’un pla general d’ordenació urbana (PGOU) per poder tindre un creixement ordenat, respectuós amb el medi ambient i evitant “arbitrarietats”.

L’acte el tancava el candidat a l’alcaldia, León Mompó Navarro qui arrancava el seu discurs amb una frase d’Estellés, “sóc un entre tants”, en referència a l’equip, del que destacava la seua vàlua: “qualsevol membre de la llista està capacitat per a ocupar el lloc que represente jo” i comprometent-se amb que “passe el que passe el dia 24, la nostra tasca continuarà a partir del dia 25”.

Al seu primer bloc d’intervenció, Mompó, remarcava que “el meu compromís és amb la Pobla i la seua gent. Per això apostaré per la transparència, la participació i el consens. I arribar a un consens implica voluntat de dialogar, de parlar, de conviure. En definitiva de ser i fer poble. Perquè…, sabeu una cosa? Tots i totes som la Pobla”.  I per tant, entre altres, proposava aspectes com: pressupostos participatius, per conèixer quines són les necessitats del poble, i on els ciutadans prioritzaran aquestes necessitats; consultes vinculants sobre temes importants per a La Pobla, com per exemple la construcció o rehabilitació d’instal·lacions; informació important a la Web municipal; un servei de recollida de suggeriments i notificacions dels veïns; incloure a l’ordre del dia dels plens punts aportats per la ciutadania; incloure regidors de l’oposició en el govern; publicar un informe anual per a conèixer la situació econòmica de l’ajuntament; avaluar la tasca del govern municipal a través d’una assemblea oberta que es realitzarà cada any. Va concloure aquest bloc remarcant, “l’equip de Compromís per La Pobla es compromet a què cap regidor del nostre equip podrà exercir funcions de govern per un període superior a 8 anys”.

Continuava Leon amb un tema de primera actualitat a la localitat i la comarca, el projecte de la planta de tractament de residus animals, manifestant la ferma oposició del seu equip davant aquest projecte, i donant les gràcies als ajuntaments, al grup parlamentari Compromís i, sobretot, a la gent de la comarca, al moviment assembleari que organitza l’oposició social.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *