El prestigiós cuiner Miguel Barrera, el xef del Restaurant Cal Paradís de la Vall d'Alba, amb una Estrella Michelin, va estar l'encarregat d'inaugurar este dilluns les jornades al saló d'actes de la Biblioteca Municipal de Sueca. La primera sessió va culminar de la mà de Jordi Morera, l'actual xef de la Cafeteria del MuVIM, el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat, que ha passat també per la cuina dels restaurants Seu Xerea i Carosel, de València. Ambdós van reivindicar la cuina d'arrel, la tradició, la memòria i els productes autòctons i de temporada com a màxima de la gastronomia valenciana. Les dos primeres sessions van ser seguides per representants de la restauració local, estudiants d'hostaleria i demés públic curiós i amant del món de la gastronomia.

El Tasta'm, que s'ha presentat este dimarts a l'emblemàtica Muntanyeta dels Sants de Sueca, busca convertir-se en un espai gastronòmic de referència fent coincidir la didàctica i la formació gastronòmica, els productes de qualitat i proximitat del municipi i el bon saber fer dels restauradors locals. El Tasta'm sorgeix com a una iniciativa de l'Ajuntament de Sueca, impulsada des de la Regidoria de Turisme, amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de València, València Turisme i el Gremi d'Hostaleria de Sueca i el seu objectiu principal és convertir estes jornades en un autèntic espai de dinamització de la gastronomia local, per fomentar alhora el comerç i els plats i productes típics de la capital riberenca.

L’alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha destacat precisament la bona mà del sector de la restauració local. «A Sueca tenim uns productes d'una qualitat excel·lent i una restauració de primera. La nostra cuina és un referent en la gastronomia valenciana i també a nivell internacional perquè, entre d'altres coses, som experts en el conreu i l'elaboració de l'arròs, un dels productes més valorats de la gastronomia a nivell mundial» ha assenyalat Tamarit.

La màxima representant del consistori, però, ha reivindicat també la necessitat de «sumar esforços i fer pinya entre el sector» i ha convidat als restauradors i als joves estudiants d'hostaleria a aprofitar estes jornades i absorbir tots els coneixements que estan aportant els grans mestres de la cuina participants en esta primera edició. «Em reitere en una idea que defense i defensaré sempre. No cal que busquem fora, ni tampoc que inventem res de nou. Som rics en una cuina tradicional potentíssima, que és alhora un dels nostres principals atractius turístics i un dels nostres trets identitaris com a poble» ha afirmat l'alcaldessa.

«Després d'una intensa setmana de festes i una emocionant setmana de MIM, arranca la primera edició del Tasta'm, per arrodonir la festa d'este setembre de la millor manera possible, amb la millor cuina» ha apuntat el regidor de Turisme a l'Ajuntament de Sueca, Xavier Masó, i ha continuat «El Tasta'm vol posar en valor el conjunt gastronòmic de Sueca, la cuina rica i diversa que sempre ha caracteritzat a este poble arrosser per excel·lència i estimular i ajudar alhora als nostres restauradors perquè mantinguen i guanyen clientela tot recuperant i apostant per la nostra cuina ».

El titular de Turisme ha incidit també en la Festa del Tasta'm. Masó ha explicat, davant dels mitjans de comunicació, que la nova iniciativa tindrà com a colofó una ruta de la tapa i unes jornades gastronòmiques en les quals participaran vora una vintena de restaurants locals i ha aprofitat l'ocasió per agrair als participants la seua implicació i l'entusiasme dipositat en esta primera edició.

En la seua intervenció, Piera ha assenyalat que un dels objectius principals del Tasta'm és demostrar també als professionals i estudiants de l'hostaleria que és possible renovar el repertori de cartes i menús en un sentit menys estrangeritzat i recorrent sempre a allò més nostre. «El més intel·ligent és recórrer sempre al producte autòcton i de temporada, bo i barat. Ja ho deia Josep Pla, tota cuina és menjar-se el paisatge» ha conclòs el periodista.

Bisbal Paelles Monumentals te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *