Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conéixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

Per al president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, "el senderisme és una activitat esportiva que permet a tots els ciudatans i visitants conèixer caminant el nostre territori, la natura, la història i la cultura.”, ha afegit que: "una de les principals qualitats del senderisme és la seua contribució amb el desenvolupament rural i social.”, “el senderisme és un revulsiu per a la dinamització socio comunitària i un instrument per a la recuperació, manteniment i promoció del patrimoni etnològic i natural”, ha conclòs el president”.

El passat dissabte 10 de novembre, a les 9 del matí, l’Ajuntament de El Palomar va reunir un grup de senderistes per tal de realitzar de la ruta pel Barranc de Junda. L’itinerari es va iniciar des de la plaça de l’ajuntament en direcció al Paratge Municipal de la Font de Sis,  on els participants van gaudir d’un recorregut singular pel l’horta d’El Palomar i l’antiquíssim barranc de la milícia musulmana d’Al-Junda. Tot açò endreçats per un sender convenientment adequat i envoltat de frondoses xopades, un ric bosc de ribera, la remor de l’aigua, el patrimoni hidràulic, la història i les tradicions del poble sàviament comentades, les perspectives diferents de la comarca, i unes estampes de tardor que feren les delícies dels visitants.

El passat diumenge 11 de novembre, a les 9h del matí, més de 75 senderistes es van donar cita a l’Ajuntament d’Atzeneta d’Albaida per tal de realitzar la Ruta de l’aigua amb el naixement de la séquia del Port. L’itinerari es va iniciar des de l’ens en direcció al passeig de vianants de la Séquia del Port. Continauren cap a la Nevera d’Atzeneta i la Nevera de La Solana. Des d’allí van seguir per la pista forestal fins arribar a la Font Freda on van parar per esmorzar. Després van continuar la marxa cap al Corral de Diego i on van poder vorer la nevera de Diego i la de Penalba, des allí es van dirigir al Pla d’En Roda per tal d’arribar al Naixement de la Séquia del Port. La ruta va continuar fins al Convent i els Molins de Santa Anna i des d’allí cap al poble. La ruta va finalitzar amb una refrigeri per a tots els participants. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *