Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

Per al president de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Juan A. Puchades, “el senderisme és una forma bàsica i senzilla de practicar una activitat física en el medi natural i la més accessible per a tots, donat que qualsevol persona pot realitzar aquest esport”, ha afegit: aquesta modalitat presenta un exercici físic moderat, organitzat, sistematitzat i estructurat que ajuda a millorar la qualitat de vida i la salut”."El senderisme és una activitat molt beneficiosa i saludable a nivell físic, social i psicològic”, ha conclòs el president.

El passat dissabte 24 de novembre de 2012, a les 9 del matí, més de 60 persones es va reunir a l’Ajuntament d’Ontinyent per tal de realitzar la ruta de l’aigua. Els senderistes van eixir pel carrer Major cap al riu Clariano, després van baixar per l’antic barranc de San Jaume i van travessar el pont medieval, anomenat pont vell. Van continuar per l’antiga fàbrica del Filaner, reconvertida actualment en taller d’un artista local, i van seguir per una senda fluvial fins al paratge del pont de la costa, confluència del barranc de Morera o barranc Gran amb el barranc del Clariano que ve des del Pou Clar. Des d’este punt i a través de l’assagador de la Font Freda, van pujar al pont del Salt del Bou i per les hortes de la foia de l’Assut van arribar al pou del Canyís. A continuació, van seguir entre hortes fins aplegar a l’espectacular paratge fluvial del pou de l’Olleta, i per la senda de la torre Torús van arribar a la pineda de Galindo amb perspectives desconegudes del Pou Clar. Ja en el Pou Clar van descobrir els racons més íntims d’este emblemàtic indret. Des d’ací van iniciar el camí cap a la ciutat. També van passejar per la senda de l’Alba i pels fèrtils camps del Llombo, on van fer una visita a l’entrada de la galeria del pou del Salze, un antic minat per a la captació de l’aigua del pou Clar de més d’un Km de llargada. Van continuar per la sèquia vella i van accedir a la senda del Raboser. Des d’ací van baixar a la font de Llúcia i de nou es van situar a vora del riu, avançant pel Carril, antic camí d’accés a la fortificació de la Vila des de Castella, passant per les coves del Carril. Des d’ací es van dirigir cap al Palau de la vila, estratègicament situat sobre el riu Clariano, on van prendre un refrigeri de comiat.

El passat diumenge 25 de novembre de 2012, a les 9h del matí, més de 150 senderistes es van donar cita a l’Ajuntament de Quatretonda per tal de realitzar la ruta de la Cova de la Figuera- Barranc dels Covarxons. La ruta va començar des del poliesportiu en direcció al camí agrícola, passant pel vell camp de futbol i l’ecoparc. Després es van endinsar pel pou de Ramalero i el barranc de la Cova de la Figuera, on van vore la cova (abrig) de la Figuera. Van continuar pel sender fins arribar al punt més elevat on van esmorzar. Van seguir per un tram de la senda Ombria de Torrella, i van enllaçar amb el Barranc dels Covarxons, per tal de tornar a Quatretonda per la parà de Marino, on van poder veure algunes de les capelletes (refugis), i finalment arribaren a Quatretonda. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *