Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conéixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

Per al president de l’ entitat, Juan A. Puchades, es tracta de un programa que “agrupa tots els atractius de la comarca on es fusiona la natura, la cultura, l’esport i el germanor dels participants”. Així mateix, ha indicat, que “el senderisme i la gastronomia son una combinació perfecta per als amants de la natura i la cuina tradicional “qualsevol participant pot enllaçar el programa de senderisme amb la ruta de tapes de la Vall d’Albaida”.

Dissabte 17 de novembre: Otos

A les 9 del matí, des de l’Ajuntament d’Otos, realitzarem la ruta Roja, Paratge protegit per l’Ombria del Benicadell. El recorregut discorre per la serra del Benicadell, el Carrascot, el Castell de Carbonera, el pou d’Otos i tornada al poble. La longitud total és de 6,7 km i el temps aproximat és de 3 hores. Presenta una dificultat mitja però mereix la pena descobrir el Castell de Carbonera i el seu entorn paisagístic.

Diumenge 18 de novembre: Benissoda

A les 9h del matí, des de l’Ajuntament de Benissoda pujarem pel Baladrar, Valle de la Salud fins arribar a la Casa Clau d’Albaida on esmorzarem. A continuació ens dirigirem cap a la Font del Patge, baixarem per la senda direcció Agullent fins creuar-mos amb la Senda del Pla Monzó, seguirem baixant direcció al pantà i finalment tornarem al poble per les Coves d’Arena i la Font de l’Olivera. La longitud total és de 9 km i el temps aproximat és de 3 hores. Presenta una dificultat mitja, mereix la pena conèixer els paratges naturals que envolten el municipi de Benissoda.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *