Aquesta iniciativa turística mediambiental té com a escenari les serres que envolten la comarca. L’objectiu principal del programa de senderisme es donar a conéixer els nombrosos recursos ecològics, naturals, botànics i patrimonials, així com els espais singulars i zones naturals protegides que rodegen la Vall. Mitjançant aquest projecte la Mancomunitat vol oferir un turisme natural, ecològic i sostenible.

Per al president de l’ entitat, Filiberto Tortosa, es tracta de un programa que “agrupa tots els atractius de la comarca on es fusiona la natura, la cultura, l’esport i el germanor dels participants”. Així mateix, ha indicat, que “el senderisme i la gastronomia son una combinació perfecta per als amants de la natura i la cuina tradicional “qualsevol participant pot enllaçar el programa de senderisme amb la ruta de tapes de la Vall d’Albaida”.

De la mateixa forma s’ha pronunciat el conseller de Turisme, Juan Puchades i ha afegit: “nombroses son les actuacions que portem a terme des del departament de turisme com el senderisme, les tapes, etc…”.

Dissabte 20 d’octubre: Bocairent

Realitzarem la ruta pels vestigis dels nostres avantpassats on descobrirem nombrosos recursos etnològics de gran valor històric i cultural. A les 9 del matí des de l’Ajuntament de Bocairent eixirem cap al Mas de Giner, passant pel pont andalusí, la caseta Nova, la Casa el Sant i pujarem la Posolo i la Marjal. Després continuarem per l’assagador del Pla fins arribar a la font del Rotgar on pararem per esmorzar. La ruta continuarà cap a l’ermita de Sant Antoni de Pàdua i enllaçarem amb el camí vell de Bocairent- Banyeres fins la Canaleta. Des d’allí bordejarem el riu Clariano passant per les font de Borreguet i la Teula fins arribar al pont de Mitja Calça que ens conduirà al punt d’inici i fi de la ruta. La longitud total és de 10km i el temps aproximat és de 4 hores aproximadament. Presenta una dificultat mitja però mereix la pena descobrir tot el patrimoni etnològic de Bocairent.

Diumenge 21 d’octubre: Aielo de Rugat

Realitzarem la ruta SL-V 43. A les 9h de matí, des de l’Ajuntament d’Aielo de Rugat eixirem en direcció a la Font de la Pasta. L’itinerari transcorre per la font de la Pasta, la caseta del Magre, el castell de Rugat, la Font Penya de l’Hedra, i la Font del Ferri fins l’arribada a l’ajuntament. La longitud total és de 5 km i el temps aproximat és de 2 hores. Presenta una dificultat mitja, mereix la pena conèixer els paratges naturals que envolten el municipi. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *