Ahir diumenge, prop d’un miler d’alcudians acudiren a beneir les seues mascotes davant l’ermita de Sant Antoni. Este ha estat l’últim acte d’un cap de setmana de molta festa en què no ha importat el fred.

Els actes en honor al protector dels animals començaren a l’Alcúdia dissabte amb la tradicional dansà organitzada per El Bolero, Grup de Danses de l’Alcúdia, en què participaren balladors i balladores d’altres grups folklòrics de la comarca. La dansà finalitzà davant l’Ajuntament, on s’encengué una foguera al voltant de la qual es ballà el fandango. Una multitud de balladors espontanis se sumà al ball en la part final del recorregut, fet que afegí gran vistositat a l’acte.

En acabar la dansà, la colla Dimonis Enroscats de l’Alcúdia va oferir un correfoc espectacular amb una gran quantitat de foc i molta plasticitat en la part coreogràfica de l’espectacle, què acabà amb el tradicional ball de dimonis invocant el foc en honor a Sant Antoni. En acabar el correfoc, la multitud de públic congregada va poder gaudir d’una picadeta amb dolços típics i mistela, servida per l’associació Dones de l’Alcúdia, i amenitzada amb cançons i balls populars.

La festa en honor al Sant va continuar diumenge de bon matí amb els preparatius per a la gran “globotà”, també a càrrec de Els Dimonis Enroscats, patrocinada enguany per “L’Alcúdia Qualitat” i “Caixa Rural de l’Alcúdia”. En quatre hores, els Dimonis ompliren la plaça del País Valencià amb sis mil bufes blanques. A les 12.30 del migdia, el llançament d’un coet tronador anunciava l’inici de la globotada que es va consumir en poc més d’un minut.

Davant l’ermita de Sant Antoni començava tot seguit l’acte més esperat, la tradicional benedicció dels animals. Primer, el públic congregat va poder gaudir d’una espectacular cercavila de cavalleries, amb quadres procedents de moltes localitats de la Ribera acompanyant les de l’Alcúdia i Montortal.

A la porta de l’ermita, el rector de l’Alcúdia, Francisco Tomàs, beneïa els animals, mentre l’alcalde de l’Alcúdia, Robert Martínez, i el regidor de Festes, Agustí Machí, lliuraven el pa beneït. En acabar la desfilada de cavalleries, els alcudians aplaudiren el pas del carro que portava la imatge de Sant Antoni del Porquet. I darrere del Sant, centenars de mascotes de tot tipus desfilaren per la porta de l’Ermita amb les seues millors gales. Gossos, gats, conills, tortugues, pardals, aus de rapinya, serps, iguanes, furons i algun eriçó gaudiren de la festa de la qual són els grans protagonistes. 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *