Així, han fet la següent selecció de pel·lícules-documentals:

Començaràn aquest dijous 20 d'agost amb «Sí se puede», un documental que mostra la tasca diària d'una de les més de 200 Plataformes d'Afectats per la Hipoteca que hi ha Espanya. Set entrevistes, entre elles a Ada Colau, actual alcaldessa de Barcelona, que es combinen amb imatges i ens permeten acostar-nos al treball de la PAH Barcelona i veure -tal com ho descriuen els seus productors- el procés de transformació i empoderament de les persones que composen la plataforma. Un documental sobre cooperació i ajuda mútua, que reflecteix molt bé allò de que «si somiem soles és només un somni; si somiem juntes, una realitat». De vegades hi ha problemes que ens semblen llunyans, però si han escollit aquesta projecció és, precisament, perquè al poble i voltants hi ha moltes persones patint per la qüestió de la hipoteca i dels desnonaments.

El següent dijous 27 d'agost continuaràn amb «No res», un llargmetratge que té com a objectiu generar un debat social a dos nivells. D'una banda, tracta sobre la corrupció urbanística, la gestió de l'espai urbà i la destrucció del patrimoni i, d'altra, posa damunt la taula el tema de la producció independent i l'ús de les llicències lliures com a alternativa a la precarització de la producció audiovisual tradicional, un problema amb què s’han vist a l'hora d'escollir les projeccions, ja que la majoria de pel·lícules estan sota llicència «copyright» i no les podíen emetre de forma lliure. Entre altres reconeixements, poden destacar el premi a millor llargmetratge documental de l'Estat espanyol, que va obtenir aquest film al Festival Documenta Madrid de 2012.

L'últim dijous programat, 3 de setembre, ens endinsaren en la situació actual del Sàhara Occidental. Per fer-ho, visionaràn «El espectáculo», «un experiment audiovisual -tal com la descriuen els seus creadors-, un conte imperfecte amb tres protagonistes: un amic saharaui en l'exili, un grup de xavals del desert i una obra de teatre» i«Hijos de las nubes. La última colonia», film que en 2012 va rebre Premi Goya al millor llargmetratge documental on «s'examina l'actual clima d'agitació política al nord d'Àfrica i la responsabilitat de les potències occidentals (especialment EEUU i França) ha desencadenat una situació de caos i violència».

Esperen que les projeccions siguen del seu interés! No són les pel·lícules comercials que solen veure al cinema, però precisament d'això es tractava: de generar espais amb films alternatius i amb contingut social rellevant, que els permeteren trobar-vos per passar una bona estona, per suposat, però per fer-ho aprenent, formant-vos i reflexionant.

Ah, i tindreu sopar de «picaeta» i beguda per a qui en vulga!

Recordeu: primera cita aquest dijous a les 22 hores a la Plaça del Mercat de Canals.

Recomanat per: TOimprove agency, BDLC-Noticias, RBM&Management i Portal Comarcal.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *