D'altra banda, Andrés i Carles Alfaro, fills de d'Andreu Alfaro, han anunciat la donació a Xàtiva de l'escultura “La veu d'un poble. Homenatge a Raimon”, per part de la família de l'escultor i del cantautor.

Els recitals de Raimon tindran lloc els propers dies 13 i 14 de novembre, a les 22'30h al Gran Teatre de Xàtiva. Aquesta actuació ha despertat una gran expectació no només a la ciutat, sinó a tot l'àmbit de la Comunitat Valenciana i altres territoris veïns. L'alcalde s'ha mostrat convençut de la bona acollida que el públic dispensarà a aquesta convocatòria, ja que, en la seua opinió, “estem davant d'una cita històrica pel que suposa de reconeixement a la principal figura de l'àmbit cultural que la nostra ciutat ha donat a les últimes dècades, amb una dimensió internacional i un paper fonamental en la lluita per la nostra cultura i pels nostres drets com a societat”. Per a Cerdà, el nomenament de Raimon com a fill predilecte de Xàtiva és una distinció que compta amb un ampli recolzament social, donat que “és una qüestió llargament reclamada per la ciutadania que suposa saldar un deute de gratitud cap a un artista que sempre ha fet gal·la de ser xativí arreu del món. Les cançons de Raimon formen part de la nostra història col·lectiva i del nostre sentiment com a poble”. La venda d'entrades comença a partir de les 15h de hui i estaran disponibles a la Casa de la Joventut i a la web Instant Ticket.

A la roda de premsa, s'ha informat que l'acte institucional de nomenament de Raimon com a fill predilecte de Xàtiva tindrà lloc a l'exconvent de Sant Doménec, el proper dia 12 de novembre, a partir de les 20'30h. Durant l'acte, l'alcalde imposarà a Raimon la medalla de la ciutat. Com a preàmbul de l'acte institucional, es durà a terme la inauguració de l'escultura “La veu d'un poble. Homenatge a Raimon”, d'Andreu Alfaro.

Escultura d'homenatge al cantautor
L'altre fet destacat és la donació d'aquesta escultura. Raimon i Alfaro mantingueren una relació de profunda amistat durant tota la vida de l'escultor. L'any 1964, Alfaro, un dels principals artistes plàstics valencians contemporanis, va realitzar aquesta escultura en homenatge al paper que la música del cantautor xativí va jugar en la reivindicació de la llengua i la cultura del poble valencià durant el règim anterior.

Ara, el cantant de Xàtiva vol que aquesta escultura recale a la seua ciutat. A aquest respecte, el regidor de Cultura, Jordi Estellés, ha mostrat el seu agraïment a Raimon “per enriquir el patrimoni artístic de la ciutat amb una peça d'un dels majors representants de l'escultura contemporània, amb obra a importants museus de tot el món”.

L'Ajuntament està estudiant el lloc per a la ubicació definitiva d'aquesta obra d'art. El regidor preveu que l'escultura s'instal·le a alguna dependència municipal situada al centre històric de Xàtiva. En les gestions, a més del regidor de Cultura, estan participant els fills d'Andreu Alfaro i altres artistes vinculats amb l'escultor, com ara el pintor xativí Artur Heras. L'objectiu és trobar el lloc adient per a l'exposició permanent de la peça.

L'escultura que s'instal·larà a Xàtiva es va realitzar l'any 2005, a imatge i semblança de l'original de 1964, encara que de majors dimensions. L'altura de la peça supera els 2'30 metres. El material empleat per la seua execució és l'acer inoxidable.

Bisbal Paelles Monumentals te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *