El regidor socialista Ignacio Reig recordava que mentre a Ontinyent les factures impagades no arribaven als 1,4 milions, a Xàtiva es va haver de demanar un total de 12 préstecs per a un total d'11.173.410 euros.

Reig recorda que fins ara 2012 i 2013 eren anys "de manca", és a dir, que únicament es pagaven els interessos, però encara no s'amortitzaven els préstecs. Però complit aquest període inicial "l'Ajuntament de Xàtiva ha de començar a assumir fortes quantitats d'amortització". El regidor del PSPV apunta així que "amb la quantitat d'interessos pagats fins ara Ontinyent ja hauria cancel•lat l'import total d'estos préstecs, la qual cosa dóna una idea del volum de deute generat a Xàtiva.”

Audio: Ignacio Reig, regidor socialista.

El deute per habitant contreta pel govern d'Alfonso Rus duplica la mitjana estatal i autonòmica ja que a Xàtiva assoleix els en 383 €/habitant, molt per davant de ciutats com Alcoi, Alzira, Ontinyent o Gandia. Segons Ignacio Reig "Rus va prometre que els préstecs del Pla Montoro estarien liquidats al final de la legislatura, cosa absolutament impossible i que evidencia la lleugeresa amb la qual Rus es gasta els diners de tots". Així adverteix el responsable socialista que el deute derivat dels préstecs del Pla Montoro "pesarà en l'economia de Xàtiva fins a juliol de 2022. Serà molt difícil fer cap inversió important o de creació d'ocupació estable mentre dure l'amortització d'aquests préstecs.”

Reducció del tipus d'interès

L'Ajuntament de Xàtiva va aprovar en al passat ple acollir-se a les mesures oferides pel Ministeri d'Hisenda per a millorar les condicions financeres del Pla Montoro. Davant este canvi el PSPV destaca que tot l'esforç de pagament es fa caure sobre el ciutadà, així Reig afirma que "nosaltres pensem que era necessari que PIMES i autònoms cobraren, però no ens sembla bé que entitats com Bankia reba diners del BCE amb aval públic a l'1% i que ens ho deixe als ciutadans al 5,90% o ara al 4,51%. Cal recordar que l'EURIBOR vigent és del 0,51%. El Pla Montoro està sent un enorme negoci per a la gran banca.”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *