El deute municipal en 2012 ascendix a vora 5,5 milions d’euros, més del doble del pressupost anual de l’Ajuntament. El PSPV-PSOE de La Pobla Llarga vol denunciar l’augment desorbitat en el pagament de crèdits fruit de la mala gestió del Partit Popular. Com a conseqüència d’este deute, l’Ajuntament continua retallant en les despeses de funcionament i no es contempla cap inversió en els projectes dels quals ha fet bandera Rafael Soler en exercicis anteriors, com l’auditori Monterrey o la reserva natural del Corralot.

La portaveu socialista, Neus Garrigues, indica que “és el pitjor pressupost que podria tindre La Pobla Llarga ja que tampoc es contemplen mesures per a fomentar l’ocupació ni cap iniciativa per a recolzar el comerç local. No hi ha cap aportació de fer alguna cosa productiva per tal que el nostre poble isca un poc de l’apatia que és respira”.

Respecte al capítol d’ingressos, els socialistes volen remarcar que les aportacions del govern de Rajoy continuen sent inferiors a les realitzades durant l’anterior executiu socialista. Per tots estos motius, el PSPV-PSOE de La Pobla Llarga ha votat en contra d’uns pressupostos que considera injustos, antisocials i allunyats de les necessitats de la ciutadania.

D’altra banda, el Grup Municipal Socialista denuncia que novament este plenari s’ha celebrat sense publicitat ni participació ciutadana. “És més que evident que Rafael Soler (Alcalde) no vol que els poblatans coneguen de primera mà la realitat de la nefasta gestió del PP de La Pobla Llarga”, afirma Neus Garrigues.

Finalment, en el mateix plenari el Partit Popular va rebutjar una moció socialista en la qual es demanava la possibilitat d’oferir als veïns el pagament fraccionat dels impostos sense interessos. “Està clar que el PP preferix que els veïns continuen presentant instàncies de manera individual per tal que la concessió del pagament fraccionat siga percebuda com un gest de magnanimitat del senyor Alcalde (Rafael Soler), tal i com es fa ara”, denuncien els socialistes.

També han estat rebutjades les mocions socialistes relatives a la millora de l’arxiu municipal, on els documents oficials conviuen ja de manera natural amb els coloms, i una moció sobre la necessitat de convocar els plenaris amb la garantia que els grups municipals hagen vist tota la documentació com cal.

En el torn de precs i preguntes, Soler va evitar contestar a la demanda d’informació sobre el deute de la Generalitat amb l’Ajuntament i sobre la sentència que condemna al consistori per la destitució del cap de la Policia Local en 2008. L’Alcalde (Rafael Soler) va contestar per escrit abans del plenari, de forma molt breu, sense donar realment una resposta, i burlant-se per la pregunta formulada sobre el deute de la Generalitat, que segons ell “els socialistes ja sabem quin és”. Segons la porteveu socialista, “és lamentable esta forma de fer política, allunyada dels interessos dels poblatans i totalment servil amb els interessos del Partit Popular”.

Fdo.: PSPV-PSOE La Pobla Llarga. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *