Aquest matí Xúquer Viu ha organitzat una concentració al llit de l'Albaida, prop de la població de Castelló de la Ribera, per a demostrar que es fals que a l'Albaida hi haja aigua per permutar amb la d'Alarcón per a que el lobby de l'aigua d'Alacant se'n porte un mínim de 12 hm3 per al negoci i l'especulació. També ha quedat de manifest que el cabal ecològic existent a l'Albaida, de 0'2 m3/segon, és completament insuficient per a mantenir la vida en aquest riu i que arribe a connectar amb el Xúquer.
 
Entre els concentrats moltes persones de la població veïna de Castelló de la Ribera, i també de Manuel, l'Ènova, Alcàntera del Xúquer, Alginet, l'Alcúdia, Sumacàrcer, Alzira, Antella o Xàtiva.
 
 
La Generalitat Valenciana i els beneficiaris del transvasament Xúquer-Vinalopó han defensat aquesta alternativa de transvasament des d’Alarcón argumentant que els regants de la Ribera podrien utilitzar els recursos no assignats generats pels afluents del Xúquer aigües avall de Tous, al riu Albaida, i així alliberar un volum equivalent, de com a mínim 12 hm3/any, en l’embassament d’Alarcón, al qual tenen vinculades les seues concessions.  
 
D’aquesta manera, la intenció és transvasar anualment un mínim de 12 hm3 del Xúquer des d'Alarcón, i a més a més, tots els estalvis de la modernització de regadius generats a la Ribera del Xúquer, ja que estan considerats com recursos excedents segons el Pla.
 
El Xúquer és un riu sobreexplotat, que ha perdut en les últimes dècades més de la meitat del seu cabal i que a penes pot atendre les seues necessitats. Qualsevol transvasament d'aigua que no siga de sobrants i des de l'Assut de la Marquesa, al final del riu, suposa una amenaça a la supervivència del Xúquer i de l'Albufera, els seus cabals i els seus usos.
 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *