Un total de 58 professionals de l'Hospital Universitari de La Ribera han participat, des de 2009, en diverses missions de cooperació sanitària en països del Tercer Món. Això ha estat possible gràcies a l'acord de col·laboració que el centre hospitalari d'Alzira manté, des de fa 6 anys, amb la Fundació Neurocirurgia, Educació i Desenvolupament (NED).

Fruit d'este conveni, els professionals de La Ribera han viatjat per a prestar la seua ajuda humanitària a països com Kenya, Tanzània, Rwanda, Etiòpia, Uganda, Moçambic o Sudan.

L'objectiu d'estes missions és el de proporcionar formació als professionals d'estos països en camps com la Neurocirurgia, Infermeria, Medicina Intensiva, Ginecologia, Obstetrícia, Radiologia i Traumatologia. Així mateix, l'Hospital de La Ribera col·labora periòdicament amb esta Fundació en la donació de material sanitari per a realitzar intervencions i facilitar el desenvolupament d'estes especialitats en països del Tercer Món.  

Segons el Dr. José Piquer, Cap del Servici de Neurocirurgia de l'Hospital d'Alzira i director de la Càtedra de Neurociències de la Universitat Cardenal Herrera-CEU-Fundació Hospitals Nisa, “esta població té una gran necessitat en l'àmbit sanitari. Per això, és fonamental l'ajuda dels països més desenvolupats per a pal·liar les deficiències socials i sanitàries que patixen els països més necessitats. Per exemple, a Àfrica viuen més d'un milió i mig de persones sense possibilitat d'atenció en el camp de la Neurocirurgia.”

En paraules del Dr. Piquer, "creiem que en estes zones del planeta és essencial la formació de personal mèdic i d'Infermeria en les diferents tècniques quirúrgiques, proporcionant-los els mitjans docents, establint protocols i pautes d'actuació i ensenyant-los el correcte ús de l'instrumental.”

En este sentit, cal destacar que al novembre del 2014 la Fundació NED va inaugurar a Zanzibar (Tanzània) el I Institut Clínic Mnazi Mmoja NED, que compta amb Quiròfans, UCI, Salas d'Hospitalització, Consultes Externes i una Aula de Formació.  

Formació de futurs voluntaris

Gràcies a l'esmentat acord de col·laboració amb la Fundació NED, l'Hospital Universitari de La Ribera ha estat dels primers centres sanitaris d'Espanya a acollir en les seues instal·lacions, el passat mes de juny, unes jornades docents per a la formació de cooperants i voluntaris sanitaris que en un futur volen viatjar en missió humanitària.  

Estes jornades inclouen un cicle de tallers pràctics en què es recreen situacions clíniques pròpies d'estos països subdesenvolupats i que, per les seues condicions, són ateses amb els escassos recursos sanitaris disponibles. En este sentit, els assistents aprenen sobre l'atenció de les ferides, desinfecció, esterilització, monitorització del pacient crític i instrumentació quirúrgica en un context d'escassetat de mitjans.  

Aquells professionals sanitaris interessats a col·laborar en futures missions de cooperació poden consultar la pàgina web de la Fundació NED: http://www.nedfundacion.org

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *