Manifest que es va llegir al final de la manifestació

Amigues i amics, companys tots, MOLTES GRÀCIES per estar ací manifestant-nos, de manera pacífica, per exposar amb convicció i determinació la nostra opinió i la nostra voluntat: QUE NO ESTEM D’ACORD AMB EL PROJECTE QUE PROPOSA EL CONSORCI DE CONSTRUIR UN ENORME I EXCESSIU ABOCADOR EN LA VEÏNA POBLACIÓ DE LLANERA.

Altra vegada hem eixit al carrer  per expressar alta i clara la voluntat  d’unes comarques que diuen NO a un projecte que amenaça el NOSTRE FUTUR, un projecte que és INSOLIDARI i que no respecta la legislació pròpia, un projecte, que, a més a més,  ens exigeix  grans sacrificis  ECONÒMICS  per anar enrere i empitjorar la nostra situació.  

Un projecte que planteja molts interrogants i dubtes econòmics, al qual estan començant oposant-se ja alguns dels representants dels nostres pobles en el Consorci, a qui hem d’exigir que ens representen de veritat i no voten el que es mane el partit (o l’empresa) sinó el millor per a les  persones, la gent que estem ací,  que encara estem a temps de dir que no el volem. Però no per caprici, sinó perquè existeixen altres models diferents de gestió dels residus, més sostenibles, controlables i respectuosos amb la gent i l’entorn.

És el moment de deixar clar que si no fan el que correspon i amb totes les garanties, tindran davant a una gran majoria de ciutadans que no es resigna a vore com enfonsen les seues comarques i posen en perill la seua seguretat amb unes instal.lacions mal concebudes i amb un emplaçament que no reuneix les garanties mínimes, que no es pot jugar amb les nostres vides i els nostre FUTUR:

Perquè els estudis hidrogeològics  científics demostren que el terreny on volen ubicar-lo no és el més adequat per les seues característiques, i que POSAREM EN PERILL LES AIGÜES superficials i subterrànies que provenen de l’aqüífer del Caroig, i que continuen cap a la Costera i la Ribera. NO PODEM POSAR EN RISC L’AIGUA QUE UTILITZEM.

Perquè aquest MACROFEMER no és la millor imatge per a unes comarques que han fet inversions en TURISME de interior: per exemple, està a 3 km. de l’Albufera d’Anna, amb més de 75.000 visitants anuals; perquè DEVALUARÀ la nostra AGRICULTURA, i els nostres PAISATGES.

Perquè està envoltat de poblacions, amb persones que patirem totes les molèsties que generen aquest tipus d’instal.lacions: augment de malalties respiratòries, presència de plagues d’animals, mals olors,… Voleu exemples: Campello, Xixona, Villena, …

Hem decidit eixir  al carrer per a demostrar als tècnics i dirigents de la Conselleria que tenen que prendre la decisió que no es pot jugar amb la vida i interessos dels ciutadans de la Costera i la Canal de Navarrés i que estem dispostos a fer cumplir les lleis que el Consorci vol oblidar.

No acompleix el criteri de PROXIMITAT que recomanen totes les normatives europees, pel qual el fem ha de ser tractat prop del lloc on s’origina.

No prioritza la reducció, la reutilització i el reciclatge. Què li interessa a una empresa que cobra per tona que pesa quan entra en les instal.lacions? Fins i tot als què s’emporten percentatges d’aquest pesatge?

No s’ha consultat al poble ni existeix un consens social respecte de la instal.lació: hem presentat més de 18.000 signatures al consorci, i al voltant de tres-mil al.legacions, a banda d’estudis negatius d’impacte ambiental per part d’alguns pobles.

Alcem tots la veu per a dir ben clar que el nostre Consorci no fa les coses bé. Ens vol cobrar de més per pagar un servici que no aporta cap millora respecte al que teníem. Una pujada brutal de les taxes just al moment que la crisi ens colpeja més dur. Una pujada que ni garanteix millores ni augmenta la nostra seguretat. On aniran tots eixos diners? A qui beneficia este desgavell?

Hui hem vingut ací per a dir que les coses no poden continuar així que d’un model errat i injust no es pot esperar res bo de cara al futur, i que, per la nostra part realitzarem totes les accions possibles per evitar-ho: manifestacions, signatures, recursos, denúncies, requeriments al parlament europeu,… i en aquests moments d’immediatesa del rebut estem estudiant una proposta que cada vegada agafa més força: la insubmissió  davant aquesta taxa.

Tot això perquè estem convençuts del que venim dient. I de que existeixen alternatives de gestió dels residus, que no hem d’inventar-les, que estan portant-se endavant en altres llocs, i que són més saludables i respectuoses.

Nosaltres:

– Que creguem en un model sostenible i públic de gestió dels residus que no perjudique ningú.

– Que sabem que els residus es poden tractar com un recurs i no com un problema.

– Que és millor un model basat en instal.lacions menudes i emplaçaments segurs que generen més llocs de treball.

– Que és obligatori l’acompliment de la normativa de residus per part de totes les institucions.

– Que estem farts que el Consorci vullga cobrar diners de més per un servei de pijor qualitat que posarà en perill la nostra salut i el nostre entorn.

En definitiva, anem a consentir que posen en perill el nostre entorn i la nostra salut i damunt ens augmenten els impostos per a pagar-ho?

Pensem en el futur i en el que hem de deixar als nostres fills i nets, hui hem fet valdre el nostre dret ciutadà i amb la legitimitat que tenim com a poble cridem ben fort:

¡NO AL MACROABOCADOR DE LLANERA!

PARTITS, ENTITATS I ASSOCIACIONS QUE HAN RECOLZAT AQUESTA MANIFESTACIÓ:

Plataforma No al Macroabocador de Llanera.

Plataforma Residu 0.

Acció Ecologista-Agró.

Montesa-Territori Viu.

ADENE-Enguera.

ACDEMA-Canals.

Associació Cultural La Garrofera.

Xúquer Viu.

Plataforma No al Macroabocador de la Ribera.

Ecologistas en Acción de la Canal.

Associació Serra Grossa-Vallada.

Plataforma en Defensa dels Serveis Públics.

Assemblea de Joves de Vallada.

CCOO La Costera i La Canal.

STE-PV.

La Intersindical Valenciana.

UGT La Costera i La Canal.

PSPV-PSOE de La Costera i La Canal de Navarrés.

EU-Els Verds de La Costera i La Canal de Navarrés.

Compromís de La Costera, La Canal de Navarrés i La Vall d’Albaida (BNV, Iniciativa pel PV, i Els Verds).

UPyD de La Costera.

Independents per Sellent.

Gent de Canals.

ACCEDE de Cerdà.

Independents per Rotglà.

Agrupació Independent de Torrella.

Joves Socialistes del País Valencià.

Independientes de Anna.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *