L’acte tindrà lloc este dissabte 19 de febrer, a partir de les 20:30 h, en l’Auditori i comptarà amb la presència de l’autor Abel Soler

L’alcalde d’Aielo de Malferit, José Luis Juan Pinter, ha informat que el dissabte 19 de febrer tindrà lloc la presentació del llibre “Aielo de Malferit. Geografia, història, patrimoni”, en l’Auditori del poble, amb la seua presència i la de l’autor, Abel Soler. “Una bona ocasió per a endinsar-nos en la nostra història i conèixer les vicissituds per les quals ha travessat al llarg dels segles la gent d’Aielo. La història que ens descriu aquest llibre és el fruit de diferents generacions de persones que han nascut, viscut o treballat al nostre poble i que, amb el seu esforç, han conformat la seua identitat”, ha explicat Pinter.

Al llibre s’ha procurat fer una acurada utilització de la font oral, resultat de moltes xarrades amb la gent major d’Aielo que ha contat un grapat de vivències per tal de reconstruir i entendre la vida del nostre poble, la història de possessions, la història familiar i industrial i el coneixement de l’evolució urbana.

També s’ha utilitzat –segons Pinter– un variat material fotogràfic que ha estat essencial per enllestir el llibre, que “és un sentit homenatge a les generacions que ens han precedit, a totes aquelles persones anònimes que mai apareixeran als llibres de historia però que amb el seu esforç construïren el majestuós “pont de l’Arcà”, l’església de “San Pere Apóstol”, i l’ermita de “San Joaquin y Santa Ana”, entre altres”.

L’alcalde d’Aielo de Malferit també ha volgut reconèixer que “han estat molts els aielencs que han deixat treballs interessants sobre el nostre poble ; Mª Angeles Belda Soler, amb la seua “Aportación a la historia de Ayelo de Malferit”, Miguel Ferrandiz, i altres, que conjuntament amb diverses fonts com articles, documents , fotografies i escrits, que es troben actualment a la biblioteca del “ Degà Ortiz i Sanz”. Gràcies a aquesta gent, hem fet possible que este magnífic llibre hi siga una realitat”.

Pinter ha destacat que “com alcalde vos anime a llegir este excel•lent llibre, un llibre que narra la història passada del nostre poble i que ens permetrà, tant a la gent d’ara, com a les noves generacions entendre i conèixer un poc més la nostra història, el nostre patrimoni, la nostra gent, i com no, el nostre passat”.

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *