"La Canal d'Alcoi. Arqueologia, història i paisatge" és un llibre que dóna a conéixer un espai natural d'incalculable valor, des del punt de vista paisatgístic i patrimonial. Aquesta partida, que està situada entre les muntanyes de la comarca de l'Alcoià, a mig camí entre els municipis d'Alcoi, Ibi i Xixona, conjuga un conjunt de valors naturals, patrimonials i històrics que són desgranats al llarg de l'obra.

Les pintures rupestres de la Sarga, declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO i el poblat ibèric del Puig, són alguns dels llocs que es descriuen de forma senzilla i formen part de les rutes descrites que es proposen en aquesta obra. Així mateix, el llibre difon el treball científic desenvolupat per investigadors de Prehistòria i Arqueologia, tant de la UA com d'altres universitats i institucions científiques, com el Museu Arqueològic d'Alcoi o el CSIC. Biòlegs, geògrafs o periodistes expliquen aspectes tan diversos com les masies, el paisatge vegetal de l'antiguitat i l'actual, el clima, l'oferta gastronòmica o el rodatge de la pel·lícula "Hèctor" ambientat en aquests paratges.

En definitiva, és una guia que posa en valor el patrimoni natural i cultural i fa difusió del coneixement. Convida a seguir les rutes condicionades per a la visita, sense deixar d'oferir al visitant tot un repertori de plats típics de la zona i llocs on anar a degustar-los.

La presentació va comptar amb la participació tant de l'arqueòleg com de la vicerectora d'Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA, Amparo Navarro, el catedràtic de Prehistòria de la UA Mauro Hernández i el regidor de Cultura, Raül Llopis.

El regidor de Cultura, Raül Llopis, ha indicat que "des del Govern donem suport a tot aquest tipus d'iniciatives i publicacions conjuntes amb entitats com la Universitat d'Alacant que promocionen tot el nostre patrimoni, la nostra recerca per conéixer els nostres avantpassats i posar en valor tot el que tenim".

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *