A la Plataforma Els sorprén que un Ajuntament que s'ha posicionat en contra dels circs que utilitzen animals perquè es violaven els seus drets, i no permet que aquest esdeveniment tinga cabuda al poble, done suport a aquest tipus d'espectacles emparant-se en la tradició. Però no en tenen prou amb això sinó que a més a més donen permís a Bou i Corda i Pont Vell, unes associacions que ens volen vendre el maltractament i el “tot s'hi val” com a part de la nostra cultura, a fer Bous sota “el caloret” de l'estiu.

Per a la Plataforma, a banda de semblar-nos una burla directa al nostre col•lectiu, aquesta postura en el fons és una estratègia electoralista del PSOE, partit que governa l'Ajuntament, per no perdre vots; l'únic que li interessa és el mateix que als altres que governen la Generalitat, assolir el poder a tota costa. No li importa prendre decisions retrògrades que estàn segurs que fins i tot van en contra de l'ideari de molts dels seus votants.

Però açò és més tenebrós del que sembla a simple colp d'ull, ja que ve de més amunt. Acostumats ja als "tripijocs" de la Generalitat per deixar-nos cada vegada més despullats de drets, llibertat i dignitat, no anaven a a oblidar de seguir la mateixa estratègia amb els animals no humans. Resulta paradigmàtic que la Generalitat va autoritzar dimecres 25 de març aquesta "celebració" extraordinària al mateix temps que a les Corts aprovaven la "Llei de Senyes d’Identitat", que entre altres coses permet que les festes taurines de tot tipus es puguen fer sense necessitat del requisit de la tradició, donant així via lliure a la barbàrie.

La Plataforma, com a defensors dels drets dels animals i com a persones que no volen que Ontinyent siga sinònim de normalització de pràctiques de maltractament a cap ésser viu, ja siga des de la més greu a la més subtil, demanen que tothom se sume a les seues reivindicacions i accions per detindre aquesta barbaritat. Fan crida a la reflexió i a l'acció a totes aquelles persones que ens posen de part de la cultura, del respecte per la vida, la solidaritat, la música, les danses, la crítica constructiva, la memòria democràtica per no repetir els mateixos errors que els seus avantpassats, i a aquelles que ens oposen a la cultura del sadisme, el dogmatisme, la imposició, el maltractament i la por. Per a la Plataforma la tradició no és excusa per fer del patiment un acte festiu i tampoc ho és l'avorriment del no saber què fer a l'estiu. Pensen que la societat ha d'evolucionar cap a la justícia i la llibertat, i que com a poble teen la responsabilitat de canviar el que no és just, i açò de ben segur que no ho és.

Plataforma: “UNIX-TE A CASSOLA SENSE CORDA PER CONSTRUIR ALTERNATIVES A L'OCI DEL PATIMENT”

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *