Retardar l’inici al consum d’alcohol entre els més joves, educar-los en un consum responsable quan aquest s’ha produït, i canviar l’actitud de les famílies davant esta problemàtica. Aquestos son els objectius del Grup de Prevenció del Consum d’Alcohol, una iniciativa impulsada pel Govern d’Ontinyent per unir esforços amb col·lectius i entitats vinculats a aquesta qüestió i treballar de manera més coordinada i eficient.

La iniciativa, a la que es ve treballant des de fa dos anys a instàncies de l’alcalde, Jorge Rodríguez, està servint per dur a terme diverses accions com el programa d’oci nocturn a la piscina coberta, a les que ara s’afegiran de noves com un taller de mediadors i un concurs de logotips per a les accions que realitze el grup d’ara endavant.

El regidor d’Educació, Óscar Borrell, explicava que “volem donar una nova empenta a aquest grup, activitats com les de l’oci nocturn a la piscina estan sent un èxit, i volem seguir treballant tots en esta línia per aconseguir una societat més sana”, manifestava.

Les regidores de Joventut (Katty Ushiña) i Sanitat (Matilde Francés), junt a representants de l’Associació d’Hostelers, la Unitat de Prevenció Comunitària de la Mancomunitat de Municipis, el Consell Local de la Joventut, la INTERAPA, i representants dels diversos departaments municipals implicats (Educació, Benestar Social, Sanitat, Policia Local, Gabinet Psicopedagògic) assistien a la presentació de les noves activitats.

La tècnica d’Educació, Emília Tortosa, explicava que el concurs de logotips per al Grup de Prevenció del Consum d’Alcohol, dotat amb un premi de 300 euros, estarà obert a majors de 16 anys. Al mateix s’haurà de presentar dissenys elaborats amb qualsevol tècnica de dibuix digital, preferiblement vectorial i temàtica juvenil, tenint en compte que haurà de ser reproduïda en impremta, webs i suports multimèdia. La presentació d’originals es farà fins al 31 de desembre de 2015 a l’email  regidoria.politicasocial@ontinyent.es, seguint les indicacions de les bases que es publicaran a www.ontinyent.es

L’altra nova activitat és un taller de mediadors i mediadores juvenils en prevenció i consum d’alcohol, que tenia una primera sessió formativa ahir dimecres per a un grup de joves que el proper dissabte dia 14 faran una sessió pràctica, a la qual faran diverses recomanacions a altres joves als espais on es practica el “botelló”. El tècnic de Benestar Social, Miguel Colorado, explicava que estos explicaran la importància de compensar bevent aigua el descens dels nivells d’hidratació en el cervell que provoca l’alcohol, i  repartiran preservatius i fullets informatius.

Des d’una de les entitats participants, la Unitat de Prevenció de Drogodependències de la Mancomunitat, Loreto Belda destacava que “participar d’aquest grup ens suposa més oportunitats d’aprofundir en la sensibilització i impulsar més activitats en companyia d’altres col·lectius, tenir més res amb professorat, i a més a les xerrades que ja veníem fent podem parlar d’altres activitats que es facen al marc d’aquest grup. És molt positiu perquè d’aquesta manera poden eixir més idees i traure-les endavant serà més fàcil que actuant per separat”, concloïa.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *