En concret, des del passat mes de novembre i fins febrer, estan duent-se a terme les obres de consolidació d’un mur exterior que permetrà recuperar un patí en desús des de fa 30 anys, i en breu començarà l’aïllament tèrmic de la primera i segona planta per reduir la despesa energètica. La primera de les actuacions forma part del programa “Ontinyent Participa” del Govern d’Ontinyent, mentre que el segon ha estat inclòs als tallers d’Ocupació finançats per la Conselleria d’Indústria, Turisme i Ocupació i el propi Ajuntament. 
 
L’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, visitava hui les obres del pati acompanyat pel regidor d’Educació, Pepe Pla, i el director del centre, Vicent Terol, una visita a la qual tots tres coincidien en la importància de la tasca de rehabilitació que s’està duent a terme en un edifici habitualment utilitzat per entre 1.400 i 1.600 persones segons l’època de l’any. 
 
El primer edil recordava que “ha estat la pròpia ciutadania la que va demanar que es fera esta obra al pati, una obra valorada en 80.000 euros que s’afegeix a la realitzada prèviament per estabilitzar el talús que hi ha a l’exterior del centre, que ja va suposar una inversió de 100.000 euros. Esta voluntat ciutadana de considerar com a prioritat aquest edifici ha estat clau en la decisió d’aprofitar un dels tallers d’ocupació per fer les millores d’aïllament tèrmic a través de treballs de fusteria a la primera i segona planta”, destacava. 
 
L'edifici de l’Escola per Adults Sant Carles d’Ontinyent forma part d'un conjunt històric «Església i col·legi de Sant Carles Borromeo», fundat l'any 1703 pels jesuïtes. La part de l'edificació destinada a col·legi va patir diverses reformes, tot i que encara manté la imponencia de la seua nau i la rematada d'arquets, conservant gran part de l’edificació original. Els treballs de l’escola taller seran desenvolupats per 10 alumnes i 1 monitor especialitzats en fusteria que seran contractats a finals del present mes de desembre, i que després d’un període de formació teòrica passaran a realitzar les obres al primer semestre de l’any. Quant a les obres del pati, que van començar el passat mes de novembre, estan avançant adequadament, i està previst que estiguen finalitzades el proper mes de febrer.
 
El regidor d’Educació, Pepe Pla, mostrava la seua satisfacció “en poder fer-nos ja una idea visual de com va a quedar un espai que va a donar moltes possibilitats per a usos docents, i a més amb l’afegit de comptar amb unes vistes privilegiades. Les condicions de seguretat i estètica van a ser immillorables. Pel que fa al taller d’Ocupació, va a permetre als participants adquirir una valuosa experiència al temps que milloren un edifici important com aquest, així que la satisfacció és doble”, manifestava. 
 
El director del centre, Vicent Terol, donava les gràcies als responsables municipals “en nom del claustre i de tota la comunitat educativa, perquè després de molts anys anem a recuperar l’espai d’un pati que necessitàvem, i juntament amb la resta d’obres realitzades i previstes van a deixar l’edifici rehabilitat per a molts, molts anys”, destacava.
 
 
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *