Així ho destacava aquest matí l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, en l’acte d’homenatge a les víctimes de la comarca de La Vall d’Albaida que patiren les tortures del camp de concentració nazi de Mauthausen, en record de les quals s’inaugurava hui un monòlit amb una placa al cementiri ontinyentí.

Audio: Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent.

Audio: Josep Vicent Ferre, alcalde de Bocairent.

Audio: Vicent Gomar, alcalde de La Pobla del Duc.

L’acte, que culmina el mes i mig d’activitats realitzades a la ciutat dins del cicle “Guerra i Oblit”, reunia a més d’un centenar de persones procedents de tota la comarca, entre ells els alcaldes de La Pobla del Duc i Bocairent, Vicent Gomar i Josep Vicent Ferre, i regidors de l’Ajuntament d’Ontinyent.

A la seua intervenció, Jorge Rodríguez recordava la visita que va realitzar el passat mes d’agost al camp de concentració de Mauthausen, “on en veure una placa en record dels veïns de la comarca que van morir allí, vaig tenir clar que Ontinyent havia de fer un exercici de memòria en un moment al qual sembla que es fa un esforç de desmemòria. Allí es respirava un dolor i una duresa que és important que sigam capaços de reviure, perquè l’única forma de no repetir la història és conèixer-la i ser conscient d’ella”, destacava.

El primer edil tenia especials paraules d’agraïment per al treball en les activitats de “Guerra i Oblit” de l’Associació de Veïns del Llombo, el Centre de Formació de Persones Adultes de Sant Carles, els tècnics municipals i el regidor de cultura José Antonio Calabuig Oviedo, que actuava hui com a presentador de l’acte, “i que va anar personalment a Barcelona a dur ell mateix l’exposició que encara es pot visitar al Carrer Major”.

Prèviament a l’Alcalde d’Ontinyent, intervenien els primers edils de Bocairent i La Pobla del Duc. Josep Vicent Ferre destacava el record que suposa l’acte i el monòlit “per a tots els pobles de la comarca relacionats a Mauthausen. Hem de felicitar Ontinyent per un acte que recull els sentiments d’altres poblacions”, assenyalava.

Pel que fa a Vicent Gomar, recordava les penúries que van patir no sols els morts, sinó les seues famílies en una època molt difícil, “en la que es van viure unes barbaritats que no han de tornar a passar. Ens hem de parar un minut, recordar i pensar-ho, perquè fets com els que es van patir a Mauthausen no poden tornar a passar”, incidia.

L’acte finalitzava amb unes notes musicals al violí de la jove Àngels Muñoz Rovira, després de les quals els presents s’acostaven, alguns d’ells visiblement emocionats, a una placa que des de hui recordarà a les víctimes valldalbaidines del nazisme.  

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *