L’Ajuntament d’Ontinyent baixarà un 10% l’Impost de Bens Immobles (IBI) en l’exercici de 2016, tornant així als valors de 2011 d’aquest impost a la ciutat. Així ho ha anunciat el Coordinador de Govern Obert i Transparència i regidor d’Hisenda, Joan Sanchis, qui ha descartat la possibilitat de mantenir total o parcialment la pujada imposada de 2012 a 2015 pel Govern de Rajoy, que al seu moment va ser criticada des del Govern d’Ontinyent.

Sanchis explicava que “el nostre és un govern coherent amb tot allò que vam dir en l’anterior legislatura, a la qual l’executiu central ens va obligar als ajuntaments a fer esta pujada de l’IBI fins a 2015. Ara tindríem la possibilitat de no eliminar-la o baixar-la només en un tram, però tot i que aquest impost és la principal font d’ingressos per a les arques municipals, anem a fer un esforç per rebaixar la pressió fiscal a les famílies, insistim, perquè som coherents amb tot allò que diem”, destacava.

Cal recordar que el Govern d’Ontinyent havia decidit congelar en 2012 els impostos municipals, i es va qualificar de “injusta” i “inoportuna” la pujada de la contribució “per no ser moment de sagnar a les famílies”. Ara, en la revisió d’ordenances fiscals en la que s’està treballant i que serà presentada en breu, esta va a ser una de les principals novetats.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *