L'entitat prepara l'edició del llibre commemoratiu del 50 aniversari de l'IES José Segrelles d'Albaida, en el que participen alumnes i exalumnes de diferents localitats de la Vall d'Albaida, ja que el centre va ser el primer i, durant molt de temps, l'únic centre públic d'educació secundària en la comarca. A través d'articles i fotografies dels seus exalumnes es pretén realitzar un recorregut per la seua trajectòria.

També està prevista l'edició de “Rondalles de la Vall i el Vell”, publicació dels alumnes de l'Institut Sanchis Guarner de Castelló de Rugat i que arreplega contes i històries tradicionals que han anat passant de generació en generació. El treball realitzat pels alumnes ja va ser premiat pel programa educatiu Baldini Reixach, de la Fundació Lluis Carulla.

Una altra de les publicacions per a este 2014 serà “Fungicultura. El cultiu dels bolets”, un manual sobre el cultiu domèstic dels bolets, acompanyat de material gràfic, que detalla quines són les espècies cultivables, instruccions, dades nutricionals, etcètera. L'autor del llibre és l'ontinyentí Antoni Gandia, Enginyer Forestal i Màster en Biotecnologia molecular i cel•lular de les plantes.

Així mateix, es preveu l'edició de dos contes que s'integraran en la col•lecció “Cadireta de Boga”, dirigida a xiquets d'entre 6 i 8 anys, l'objectiu de la qual és recuperar i fomentar el coneixement de contes de tradició oral valenciana, centrats especialment en l'àmbit d'actuació de Caixa Ontinyent. Es convertiran així en els contes 18 i 19 de la col•lecció.

Tres discos en 2014

La difusió de la variada música tradicional és també un dels objectius del programa de publicacions de l'Obra Social, refermant el seu compromís amb la investigació, protecció i divulgació d'aspectes autòctons.

Per a enguany, està prevista l'edició del disc “Eklecktickant” del Cor de Cambra Discantus de Cocentaina, que arreplega diferents tipologies d'obres interpretades per ells en les diverses èpoques de l'any (cants a Déu; cants a l'amor i a la vida; cants al Nadal).

També, el CD de música festera de la filà Contrabandistes de Bocairent, amb motiu del seu 150 aniversari, i que serà interpretat per l'Associació Unió Musical de Bocairent, que enguany també celebra el seu 50 aniversari.

El tercer dels discos serà interpretat per la banda de música “Cultural Instructiva Musical Genovense”, i estarà compost per temes variats de música tradicional de les celebracions festives, religioses i civils pròpies de la localitat.

Una oferta que se sumarà al seu fons editorial acumulat en 18 anys,  que actualment es compon de 99 llibres i 39 discos, en el que han participat, com a autors o intèrprets, més de 3.500 persones, i el volum de distribució del qual supera ja els 270.000 exemplars.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *