L’elenc de músics que participarà en els quatre concerts programats segueix situant al Festival com un dels més importants de música de cambra a nivell nacional.

El concert inaugural, que tindrà lloc el dia 13 a l’Auditori, comptarà amb Dimitri Tsirin, Cristina Montes i Álvaro Octavio que oferiran un repertori eminentment clàssic, en el que interpretaran obres de Mozart i Haydn amb violoncel, arpa i flauta. En el concert, que estarà dirigit pel mestre Salvador Sebastià, participarà també l’Orquestra de Cambra del Festival amb el suport dels alumnes del Conservatori de Cullera.

El dia 14 de setembre, la música es traslladarà al Castell de Cullera de la mà de Diablito Tango i Nesrine, que repeteixen en aquesta segona edició amb la seua particular fusió de tango i jazz, que tan bona acollida va tenir l’any passat.

El divendres 20, també al Castell, el públic del Festival tindrà l’oportunitat de disfrutar de l’art del pintor valencià Adrià Pina, que crearà una de les seues obres mentre Andrei Pushkarev, amb el vibràfon, i Rafal Jeziersky, amb el violoncel, interpreten J.S.Bach i diverses composicions de Jazz, Tango i Líric.

La cloenda del Festival serà el dia 21 a l’Auditori i en ella es comptarà amb el reconegut artista Juan Ripollés, que pujarà a l’escenari al costat del quartet de corda format per Gjorgi Dimcevski, Stefan Eperjesi, Aine Suzuki i Dimitri Tsirin, reconeguts artistes que a més tenen el grau de professors del Palau de les Arts. Junts, interpretaran a Shostakovich i a Ravel mentres Ripollés pinta un dels seus quadres durant l’actuació.

El cartell al complet ja es pot consultar a la pàgina web www.festivalcamaracullera.com Les entrades es podran comprar a la mateixa web, a partir del dia 29 de juliol, i també a la Casa de la Cultura.

"Sabem que hi ha moltes expectatives posades en aquesta segona edició del Festival, donada la repercussió que va obtenir l’any passat, per això hem creat un programa amb una gran qualitat musical amb el plus d’introduir noves arts en escena, el que pensem que agradarà i que farà encara més rica l’experiència dels espectadors", afirma Marija Nemanyte, Directora Artística del Festival.

Per a l’Ajuntament de Cullera, bolcat des de fa molts anys en el suport a la difusió de la música, "aquest festival de música de cambra és una oportunitat única de poder tenir amb nosaltres a músics de gran renom internacional que de forma altruista vénen a oferir una sèrie de concerts a Cullera, i al mateix temps ens permet donar a conèixer la ciutat vinculant-la a un esdeveniment musical de gran qualitat", ha assenyalat M ª Ángeles Arlandis, regidora delegada d’Activitats Musicals de l’Ajuntament.

Els concerts es complementaran amb la presència de l’expert luthier lituà Algimantas Nemanis, que estarà del 9 al 12 de setembre de 10 a 14:30 hores al Conservatori de Cullera arreglant violins, violes i arcs que necessiten algun tipus d’assistència.

AVAPACE rebrà els beneficis de la II edició

El Festival Internacional de Música de Cambra Ciutat de Cullera té un marcat sentit solidari, ja que els beneficis obtinguts es donen a una entitat sense ànim de lucre. Per aquest motiu, tots els músics que participen al Festival ho fan de manera altruista.

En la segona edició del Festival, els beneficis es destinaran a l’Associació Valenciana d’Ajuda a la Paràlisi Cerebral (AVAPACE), que porta més de 40 anys dedicant-se a afectats per la paràlisi cerebral i també als seus familiars. L’ajuda del Festival es dedicarà concretament als xiquets de 0 a 3 anys als quals se’ls dóna un servei d’Atenció Primerenca.

En la primera edició, els beneficis es van destinar a la Fundació Amigó, que treballa per la reinserció de menors en risc d’exclusió. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *