Arreu del país i del món són moltes les institucions públiques que mostren el seu suport a les persones LGTB amb aquest acte simbòlic, mitjançant el qual, es pretén posar de manifest el suport als drets de les persones LGTB, que fins fa unes dècades eren perseguides a l’Estat i que encara ho són en molts països del món.

Fa només 25 anys l’homosexualitat era una patologia per a les autoritats sanitàries, actualment, s'han aconseguit, gràcies a la lluita de molts i moltes activistes, les lleis que reconeixen la dignitat i la igualtat que es mereixen com a persones. Enguany se celebren ja 10 anys de la llei del matrimoni igualitari que va obrir el camí d'aquests drets i 8 anys de la Llei d’identitat de Gènere que tornava a les persones trans un poc de la dignitat furtada.

És evident que les lleis són un canvi institucional necessari, encara que no suficient: la revolució de la visibilitat en la vida quotidiana és la palanca del canvi cultural que ja ningú pot parar en la nostra societat. I amb les lleis d'aquesta part, eixe canvi és sempre més fàcil, per això se seguirà reivindicant i treballant legislativa i socialment en la consecució de l’anhelada igualtat real per a lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals.

L'equip de govern conformat pels 3 regidors d'Esquerra Unida i els 4 de COMPROMÍS, juntament amb els 2 del PSPV-PSOE, ha manifestat la seua adhesió al manifest del dia de l'Orgull, com la ferma desició de contribuir a la normalització del fet homosexual, tot reivindicant que les persones gais i lesbienes puguen gaudir dels mateixos drts que els ciutadans i ciutadanes heterosexuals, cosa que no passa en molts països i en bastants àmbits.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *