Hui divendres 23 de novembre s’inaugura la 4a edició de MON•DOC, la Mostra de Cinema Documental de Montaverner, que torna després d’un parèntesi d’un any. L’Ajuntament d’aquesta localitat ha reprès l’organització d’aquest esdeveniment cultural i l’ha adaptat a les possibilitats actuals de les arques municipals.

Montaverner inaugura la 4a Edició de MON•DOC, amb la projecció de “Memorias de un cine de provincias” s’inicia un cap de setmana dedicat al cinema documental.

Amb la retallada d’ajudes i la delicada situació econòmica dels ajuntaments, també el pressupost de la Mostra s’ha vist reduït considerablement i per tant s’han hagut de programar menys sessions i activitats que en anys anteriors, però l’Ajuntament ha volgut demostrar la seva aposta per la cultura mantenint una Mostra ja establerta i consolidar-la com a eix vertebrador de la cultura local. Amb MON•DOC també es tracta de dinamitzar el sector turístic i hostaler local, portant fins a Montaverner a gent de les comarques veïnes que durant el cap de setmana, i atrets per les projeccions de documentals, visiten el poble.

La Mostra estarà formada per cinc projeccions, quatre d’elles durant el cap de setmana i una sessió escolar per als alumnes del CEIP Dr. Esplugues de Montaverner el dilluns 26. A més, s’ha programat una activitat amb els alumnes del Projecte Trèvol de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, organisme que juntament amb l’IVAC i el SARC de la Diputació de València, col•laboren en l’organització de MON•DOC.

La programació consta d’un curtmetratge, Memorias de un cine de provincias, guanyador del Goya al Millor Curtmetratge Documental l’any 2011 i de dues pel•lícules, María y yo i Morente, que també van ser nominades als premis Goya l’any 2011 en la categoria de Millor Documental. També es projectarà Estación de peaje, el testimoni de dos alacantins supervivents del camp de concentració de Mauthausen. Aquest darrer documental serà presentat a la Mostra pels seus directors, Luis Garcia i Vicente Pascual. Per a la sessió escolar es projectarà el documental sobre esport inclusiu fet per la Fundación  Sanitas Como uno más.

Enguany es farà entrega del Premi del Públic 2010 a Óskar Tejedor pel seu documental Cuidadores, estrenat a la Mostra l’any 2010. Serà durant la gala inaugural del divendres 23. A més, el públic assistent a les diferents projeccions podrà valorar cada pel•lícula i triar així quin documental s’emporta el Premi del Públic 2012.

La Mostra de Cinema Documental de Montaverner, que tornarà a omplir aquest xicotet poble de la Vall d’Albaida amb el millor del cine documental durant tot el cap de setmana.

L’acte que obri aquesta edició de la Mostra és la Gala Inaugural que tindrà lloc esta mateixa vesprada a l’Auditori Luis Peiró i que comptarà amb la presència de Núria Cidoncha, Directora General de l’Institut Valencià de l’Audiovisual i la Cinematografia, que visita per primera vegada la Mostra i ho fa en representació del President de la Generalitat i de la Consellera de Cultura. També s’espera la presència de diferents autoritats locals, comarcals i autonòmiques, així com de gent de distints àmbits culturals.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de diversos patrocinadors locals així com institucional per part de l’IVAC-Filmoteca, SARC-Diputació de València i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.

Última hora

MON•DOC CONFIRMA ELS PRIMERS CONVIDATS A LA MOSTRA DE 2012

Els directors de “Memorias de un cine de provincias” i “Estación de peaje” visitaran Montaverner durant el cap de setmana.

Tal com s’anuncia a la seua pàgina web (http://montdoc.blogspot.com.es), l’organització de MON•DOC ha confirmat l’assistència a la Mostra de Ramón Margareto, director de “Memorias de un cine de provincias”, i de Luis Garcia i Vicente Pascual, directors ambdós de “Estación de peaje”.

El primer, guanyador del Premi Goya l’any 2011 al Millor Curtmetratge Documental, presentarà el seu treball el divendres 23 de novembre, durant la gala d’inauguració de MON•DOC 2012. Per contra, Luis Garcia i Vicente Pascual, visitaran Montaverner per a presentar el documental que tanca la programació del cap de setmana; serà el diumenge 25 a les 19.00 hores.

L’organització es mostra molt satisfeta de poder comptar amb la presència dels directors dels documentals que es projecten, ja que açò permet el públic establir un diàleg amb els creadors de les obres que visionen i acostar-se més encara al món dels documentals, acomplint així l’objectiu últim de MON•DOC: apropar al màxim la cultura al públic de Montaverner.

Des de l’organització també informen que continuen treballant per a poder comptar amb més convidats per a les projeccions del dissabte 24 de novembre, “María y yo” i “Morente”. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *