En nom del grup municipal Compromís per l’Alcúdia li presente la següent moció  per a la seua consideració, debat i aprovació, si escau, en el pròxim Ple Municipal:

A finals del passat mes de novembre es va conèixer la intenció de Conselleria d’Infraestructures d’augmentar els preus del transport públic per al 2012.

Segons es va anunciar a finals del passat mes de novembre, la intenció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i de la Conselleria d’Infraestructures és la d’augmentar les tarifes de Metrovalencia entre un 5% i un 10%, és a dir una pujada per damunt de l’IPC que al mes novembre se situava en un 2’9%. Aquest augment s’ha fet realitat el passat 20 de desembre quan l’Agencia Valenciana de la Mobilitat ha aprovat una augment, que en cas de Metrovalencia per a l’Alcúdia oscil·la entre el 3’8% per a bitllets senzills, el 6’6% per al d’anada i tornada, el 5’1% el bo de 10 viatges, el 9’2% -comparatiu- per a la targeta mensual, el 5% per a l’anual i el 45’6% per als joves.

Especialment greu és la desaparició, entre altres títols, de la targeta mensual jove que suposava un descompte del 25% per als joves amb el Carnet Jove. D’aquesta manera en el cas de l’Alcúdia els nostres joves passaran a pagar 60’50 € mensuals en la targeta mensual en lloc dels 41’55 € que venien abonant, un 45’6% d’augment.

Aquests anuncis de pujades dels preus del transport públic suposen un perjudici per a l’interès col·lectiu dels valencians i valencianes, sobre tot de sectors més empobrits per la crisi econòmica. Més encara per als nostres joves -estudiants, aturats o treballadors- que es queden sense cap alternativa de transport econòmic i que hauran de pagar igual que la resta d’usaris.

La crisi està colpejant de manera especialment greu el nostre territori, sobre tot en allò referent a la desocupació i a la renda per càpita. La mobilitat és fonamental a l’hora de la recerca activa d’ocupació i la possibilitat d’accedir-hi a un lloc de treball. Al mateix temps estem assistint a una caiguda de la renda sostinguda des de fa 15 anys que suposa una pèrdua significativa de poder adquisitiu dels valencians i valencianes. Les darreres baixades de salaris públics, els expedients de regulació d’ocupació, les congelacions salarials, estan a l’ordre del dia.

En aquest context és encara més inacceptable la pujada de preus del transport públic, ja que aquest marca la diferència entre l’accessibilitat i la no accessibilitat a la mobilitat dels sectors més desfavorits de la nostra societat: desocupats, joves, famílies de rendes baixes, pensionistes…  

Per tot això l’Ajuntament de l’Alcúdia acorda:

1- Demanar a la Conselleria d’Infraestructures i a l’Agència Valenciana de la Mobilitat la congelació dels preus de transport públic per al 2012 i conseqüentment les tarifes de Metrovalencia.

2- Exigir el manteniment de la targeta jove mensual amb la reducció d’un 25% sobre la tarifa normal.

2- Establir títols de transport gratuïts o semigratuïts, per a persones desocupades, estudiants i joves que no tinguen un treball i famílies amb pocs recursos.

3- Comunicar el present acord a la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient, a l’Agència Valenciana de Mobilitat, a la Directora Gerent dels Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana i als Grups Parlamentaris de les Corts Valencianes.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *