El motiu de la marxa era mostrar sobre el terreny i amb proves quins són els riscos que aquesta instal·lació comporta per a la seguretat i salut de la gent de la Canal de Navarrés i la Costera.

Durant l’acte hem explicat també quines són les instal·lacions previstes i on s’ubicaran sobre el terreny, un projecte que de dur-se a terme implicaria l’ocupació de més de 835.000 metres quadrats. Hem aprofitat l’ocasió que pel moment no hi ha res més que això: Un projecte que encara ha de ser aprovat per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient i per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer a banda de fer front a recursos presentats tant per ajuntaments, mancomunitats i empreses.

Altre dels punts importants del dia ha estat presentar la nova campanya de recollida de signatures que hem encetat en col·laboració amb altres col·lectius valencians per tal de demanar que vinguen europarlamentaris a estudiar els incompliments de la normativa europea que s’estan fent a territori valencià.

Agraïm a tots els participants l’alegria amb la que han celebrat aquesta marxa que ens ha permés difondre de nou el nostre missatge.

MANIFEST DE LA MARXA ALS TERRENYS DEL MACROABOCADOR DE 17 DE JUNY DE 2012

Fa temps que des del Consorci ens diuen que ja està tot fet. Vicente Parra el seu president apareix a la premsa venent les bondats del macroabocador que s’ja projectat. Però no fa res més que vendre fum. El projecte de Llanera es presenta com a cosa feta, però des del Consorci obliden dir que tant la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient com la Confederació Hidrogràfica del Xúquer encara han de dir si donen o donen permís per a fer alguna cosa. Un procediment al que les nostres al·legacions seran estudiades i del que formaran part. Unes al·legacions que demostren que s’està jugant amb la nostra terra, la nostra aigua i el nostre futur com a comarques. Unes al·legacions presentades per més de 3.000 col·lectius i ciutadans que demostren que la Costera i la Canal no volen el que proposa el Consorci.

18.000 signatures ens avalen per a demanar un model diferent de gestió dels nostres residus. Un model que els tracte com a un recurs i no com a un problema. Que es base en instal·lacions menudes i segures al servei del ciutadà i no dels interessos de les grans empreses. Hem de fer d’una bona gestió dels residus un negoci que genere treball de qualitat i els ingressos que tant necessiten els nostres pobles, no pagar un enorme rebut per omplir un clot amb fem que será una amenaça sobre el nostre futur i el dels nostres fills i nets.

El nostre Consorci i el seu president es dediquen a jugar amb el nostre futur, gastant els diners públics en defendre i promoure un projecte que sols és bo per als insteresos privats d’alguns. Un projecte que ignora els riscos que té la zona que pot esdevindre el punt des del que s’enverinaran les nostres terres i les nostres aigües i que oblida el paper de corredor ecològic d’aquest enclavament, rodejat d’espais protegits i de pobles que han invertit a sectors com el turístic que serà molt perjudicat.

És encara més vergonyós que les mateixes persones que diuen que el seu macroabocador afavorirà un tractament més ecològic del fem estiguen proposant reduir els ecoparcs de 52 a 16 per estalviar costos. Una bona separació en origen és fonamental per a fer un tractament adequat dels residus i garantir seguretat als ciutadans. Llevar ecoparcs és condemnar als nostres pobles a engolir-se fem i més fem sense tractar i augmentar el perill que patim. Des de la Plataforma considerem que els ecoparcs eren de les poques coses bones que tenia aquest projecte i les accions del Sr. Parra el que ens demostren és que a ell les persones, la terra i l’aigua li importen ben poc. Si volen reduir costos que no li regalen 50.000.000 d’Euros a Gains-Tax per llogar unes terres que es podien haver expropiat per prou menys diners. Ens demanen que fem esforços, que paguem més impostos i guanyem menys diners, que renunciem als nostres serveis públics… Però no dubten a fer que de les nostres butxaques isca un regal enorme per a una empresa fantasma.

El nostre consorci ha oblidat quin hauria de ser el seu paper. Hauria de fiscalitzar el projecte de VYTRUSA, reunir-se amb la Plataforma i amb qualsevol altre que tinga una objecció, estudiar-la i trobar solucions: Treballar per una gestió correcta dels residus que no perjudique ningú i garantisca la seguretat de tots. Però s’ha oblidat qui el manté i qui el paga, d’on naix el seu poder, tot per a posar-se al servei d’un interés particular. No puguem deixar que això continue. Hem de forçar que el nostre consorci treballe pel benefici dels ciutadans. Hem de lluitar per això: Per defensar la nostra terra, la nostra aigua, els nostres pobles i tots aquells que coneguem i estimem.

NO AL MACROABOCADOR! 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *