Gastar-se 5112,72€ de diners públic en un dinar per St Antoni, un dinar sense tradició i innecessari és totalment injustificable i immoral. I més quan quan s’estan pujant les taxes i els impostos als ciutadans.

Això és el que ha fet l’Ajuntament d’Algemesí amb motiu de la festivitat de Sant Antoni i de l’acte de benedicció d’animals que se celebrà: pagar un dinar per a 263 persones (a 18€ el cobert més IVA), un dinar que no feia falta i que únicament busca quedar bé davant un sector de la ciutadania i captar vots. L’actual equip de govern per una banda apuja els impostos (guals, impost de circulació i taxes esportives) i per un altra part fa un ús partidista i pervers dels diners que recapta pagant un dinar per a uns pocs.

La festivitat de St Antoni és una festivitat tradicional i popular a tots els pobles, i també ho és a Algemesí,  però no és una festa oficial de la població. Sabem que almenys l’any passat també s’havia pagat un banquet, tot i que sembla ser que no s’havia arribat a aquest desgavell de participants i quantitat. Des de MÉS ALGEMESÍ demanem que l’equip de govern done explicacions públiques de per què precisament enguany, quan més està notant-se la crisi, s’ha pres una decisió insòlita i injustificable. Si el comparem amb el dinar institucional més important –dinar que nosaltres rebaixaríem substancialment-, el de les festes de la Mare de Déu de la Salut (10.584,00€), aquest nou dinar sense tradició ha costat quasi la meitat.

Novament MÉS ALGEMESÍ i l’equip de govern xoquen frontalment en les prioritats municipals. Resulta xocant, i fins i tot insultant, que se neguen a canviar la barana del grup la Pau que està totalment deteriorà i que resulta un perill per als xiquets perquè no hi ha diners, i que després es gasten no 5.000€, sinó 11.000€ en dinars el primer mes de l’any.

I és que als 5112,72€ del dinar de St Antoni cal sumar també els 5864,94€ que costà el sopar dels participants en la cavalcada de Reis. Tot i que enguany és quasi segur que els actes de reis no arribaran a costar al rècord històric local de 35377.16€ que costaren l’any 2011 (que fou quasi el doble de la de 2010), el ben cert és que, al nostre entendre, comencem amb mal peu: el sopar d’enguany ha costat 2.400€ més que el de l’any passat (3,410.10€). Tot i que entenem que en aquest cas es tracta de reconèixer el treball i la col•laboració dels participants entenem també que ara no és una època on es puga gastar aquestes quantitats en dinars i més quan aquesta és la quantitat més elevada, que nosaltres tinguem notícia, que s’ha pagat per aquest concepte.

MÉS ALGEMESÍ no pot més que condemnar aquesta política de dispendis d’aquest ajuntament que xoca am la més elemental prudència que demanen els temps que estem vivint, i més quan s’estan deixant d’atendre altres prioritats més importants i bàsiques. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *