En concret, al Col·legi Rural Agrupat Serra del Benicadell (Montitxelvo) se suprimeix una unitat i un lloc d’educació primària en l’aulari de Ràfol de Salem i una altra unitat i un altre lloc d’educació primària en l’aulari de Salem. Igualment es suprimeix una unitat i un lloc d’educació infantil en l’aulari de Rugat, i s’adscriu el lloc d’educació infantil itinerant a l’aulari de Terrateig. Pel que fa al Col·legi Rural Agrupat Castell de Carbonera d’Otos, en l’aulari d’aquest municipi es suprimeix una unitat i dos llocs d’educació primària.

Per al Secretari d’Educació del PSPV-PSOE de la Vall d’Albaida, Rubén Gomar, “aquestes decisions posen en perill el futur dels centres educatius als pobles més menuts de la Vall d’Albaida i a més, posen de manifest la manca de voluntat política per part de la Conselleria de millorar l’educació”. En paraules de Gomar, “també posa de relleu la inadequada previsió i planificació de l’oferta de l’alumnat: Haurien de saber que el resultat de suprimir aules i professorat és l’increment d’alumnes a les classes, la qual cosa dificulta el correcte funcionament, tant dels alumnes en l’aprenentatge com dels professors en el desenvolupament de les seues tasques docents”, assenyalava.

Recolzament a les protestes d’Otos

Pel que fa als actes de protesta a l’escola d’Otos, els socialistes s’oposen a l’eliminació de l’aula i dels dos llocs d’educació primària, que és l’etapa que s’encarrega de què els alumnes entenguen tot allò que els envolta i se senten motivats per aprendre: “volem mostrat tot el nostre suport a esta protesta convocada per a què la Conselleria no aplique una mesura que suposarà l’agrupació de tots els cursos de primària en una única aula, fet que suposarà un minvament de la qualitat educativa i afavorirà la pèrdua de població de les zones rurals. Com que no poden fer negoci amb les escoles rurals les deixen caure i no ho podem consentir”, assenyalava Rubén Gomar.

“Exigim que la Conselleria faça enrere i no continue amb les sistemàtiques i ferotges retallades atacant l’educació, perquè és fonamental per al desenvolupament social. Cal apostar per model educatiu en què els alumnes siguen l’eix central que els permeta formar-se i adquirir coneixements  en les condicions adequades; per això reivindiquem una escola pública, digna, de qualitat i en valencià”, concloïa el Secretari d’Educació dels socialistes de La Vall d’Albaida. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *