La tecnologia desenvolupada pel Grup de Química Organometàl·lica i Catàlisi Homogènia (QOMCAT) és de gran interès per a la indústria energètica i s'emmarca en la denominada “economia de l'hidrogen”. Un model energètic alternatiu en el qual l'energia s'emmagatzema com a hidrogen. En aquest sentit, els materials patentats per l’UJI permeten catalitzar reaccions per a l'obtenció de l'hidrogen a partir d'alcohols i podrien servir, a més, com a sistemes d'emmagatzematge d'aquest gas.

Es tracta d'una tecnologia novedosa al utilitzar per primera vegada el grafè com a suport de compostos órgano-metàl·lics. Aquests materials híbrids posseeixen propietats catalítiques i són modulables i reciclables. D'aquesta manera, el catalitzador desenvolupat per l’UJI es pot reciclar fins a deu vegades sense pèrdua d'activitat, una propietat molt atractiva des del punt de vista industrial.

Així mateix, el nou material s'aconsegueix a partir d'un sistema novedós d'obtenció de materials híbrids en un únic pas. Un sistema fàcil i assequible que permet que tota la tecnologia que actualment està basada en el grafè puga ser fàcilment reconvertida utilitzant aquests nous materials. Així, els materials patentats poden utilitzar-se tant en el desenvolupament de catalitzadors com també de bateries o en l'emmagatzematge d'un altre tipus d'energies.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *