L’UJI compta amb 95.000 metres quadrats de superfície esportiva que inclouen una piscina coberta, una pista d’atletisme, camps de futbol i rugbi, pistes exteriors de futbol sala i bàsquet, vòlei platja, pista de hoquei i un circuit de carrera, a més d’un pavelló esportiu i una zona de raquetes.

Dins de la promoció de l’activitat física i esportiva, el Servei d’Esports de l’UJI ha prestat especial atenció al foment i suport de l’esport en la dona, realitzant un estudi sobre les inquietuds de les dones a Castelló que va servir per incloure en el catàleg d’activitats els seus interessos. A més el programa de foment ha aconseguit que s’arribara a la paritat d’inscripcions entre ambdós sexes. Per tota aquesta tasca, el Consell Superior d’Esports i l’Institut de la Dona ja van guardonat l’UJI en 2011 amb el premi a la universitat que destaca per la promoció esportiva de les dones universitàries.

Les activitats per als xiquets i xiquetes en l’àmbit de l’esport i l’activitat física també ha estat des del començament un dels àmbits més actius. L’UJI va ser pionera en la província de Castelló amb el programa “Escola d’Estiu” en el que s’ofereix la possibilitat a xiquets i xiquetes en edats compreses entre els 4 i els 16 anys a realitzar un ampli i variat programa d’activitats esportives. La demanda ha fet que les places ofertes haja augmentat de 100 en el 1998 a 600 en les últimes convocatòries. A més aquest curs acadèmic 2012-2013 el Servei d’Esports ha obert una línia esportiva per a xiquets i xiquetes de la comunitat universitària amb la finalitat d’afavorir la conciliació familiar.

Altre dels col·lectius que han centrat l’esforç i l’interès de l’UJI a través del Servei d’Esports han estat el col·lectiu de persones majors, per als que s’ha creat un programa d’activitats específiques amb l’objectiu d’integrar en el programa d’estudis de la Universitat per a Majors unes activitats adaptades a ells. També el Servei d’Esports de l’UJI col·labora habitualment amb associacions com la d’esclerosis múltiple, la Fundació Borja Sánchez per a xiquets amb lesions cerebrals i ha inclòs dins del seu programa accions orientades a la incorporació de l’activitat física i esportiva de les persones amb diversitat funcional.

Per altra banda, des de l’any 2011 es gestiona un servei de préstec de bicicletes per als membres de la comunitat universitària, amb més de 4.500 préstecs. El servei inclou un pla de mobilitat sostenible que va ser guardonat amb el “Premio Ondas” al permetre disposar d’un transport ecològic i alternatiu per connectar la Universitat amb Castelló. També col·labora amb l’organització d’esdeveniments esportius con la Marató i Mitja o els Campionats Autonòmics d’Esport Universitari, CADU, en el que durant aquest curs ocupen la presidència i la secretaria, i en clubs esportius com el Playas Castellón, el Vila-real CF o el CD Castelló.

El treball realitzat des de la universitat a través del Servei d’Esports ha estat reconegut amb diversos guardons provincials i estatals, com la medalla de bronze al mèrit esportiu concedida pel Consell Superior d’Esports al director del Servei d’Esport Carlos Hernando, la certificació AENOR de la norma UNE-EN ISO 9001:2008. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *