Els resultats d’aquest treball s’han publicat recentment en Nano Letters, una revista científica de gran prestigi, amb un factor d’impacte de 13,025, que lidera la difusió de novetats en totes les branques de la teoria i la pràctica de la nanociencia i la nanotecnologia. L’article és fruit del treball de recerca dut a terme en l’últim any pel Grup de Dispositius Fotovoltaics i Optoelectrònics en un tema d’alt impacte en la comunitat científica de la fotovoltaica basada en cèl·lules solars de pigments sòlids amb estructura perovskita.

En aquest treball científic s’ha combinat els nous i prometedors materials basats en estructura perovskita, que absorbeixen llum solar amb gran eficàcia, amb el grafeno, el material que més interès desperta en l’actualitat per la seva propietats, versatilitat i baix cost. El grafeno és un material que consisteix en monocapas de carboni i ha generat enormes expectatives per al seu ús en noves aplicacions tecnològiques avançades, tals com a bateries de liti d’altes prestacions, electrònica, i pantalles de vídeo.

L’article de l’UJI presenta un record d’eficiència de cèl·lula solar amb grafeno d’un 15.6%. Aquesta eficiència supera la que s’obté en combinar el grafeno amb el silici, que és el material fotovoltaic per antonomàsia. Aquest desenvolupament constitueix una nova fita per a l’espectacular avanç de les cèl·lules solars de perovskita, en el qual el grup de la universitat pública de Castelló ha efectuat contribucions pioneres.

Els investigadors Eva Barea, Iván Mora i Juan Bisquert han explicat que el nou dispositiu està constituït per diverses capes processades a temperatura inferior a 150ºC i han ressaltat la importància d’aquest estudi per al camp de la fotovoltaica, no només per l’alt grau d’eficiència obtingut, sinó perquè el dispositiu es fabrica a baixes temperatures, la qual cosa ho fa molt interessant de cara a la seva fabricació a gran escala per la indústria, ja que suposa baixos costos de producció i la seva possible ocupació també en dispositius flexibles basats en plàstics. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *