Una altra referència a aquest món tèxtil “són els patrons d'encaix que he utilitzat per a formar la tipografia”. I quant a l'escena que formen les dues figures “he volgut plasmar la importància que té per als turisans el moment de l'ofrena a la seua Verge, mostrant a la parella llista per a desfilar en ella”.

L'obra presenta com a rematada “un cel amb estels i il·luminat pels focs artificials, per la importància pirotècnica que porta relacionat Turís”, explica Luís emocionat davant l'honor que suposa que el seu cartell anuncie les falles turisanes de 2016.

Ja des de xicotet li agradava fer cartells. De fet s'ha presentat diverses vegades al concurs de les festes del seu poble, Godelleta. I possiblement l'afició també li venja de família ja que la seua bestia, Lola Sanfélix, és pintora de quadres i ventalls i en el 2014 u dels seus quadres va ser portada del llibre de festes. “I també a la meua cosina, Ana Cervera, li agrada tot aquest context”.

En definitiva “per a mi és un orgull que un disseny meu siga la imatge de les Falles de Turís. És el meu segon poble, el meu pare és turisà, així que tenint família i amics, i havent gaudit les falles des de xicotet, emfatitza l'afecte al premi. Era la primera vegada que participava en aquest concurs i la veritat que a un sempre li agrada que valoren el seu treball”.

Luís Sanfélix és estudiant de disseny d'interiors en l'Escola d'art i superior de disseny de València. Encara que no és faller de comissió viu molt a prop la festa com a músic de la Unió Musical de Godelleta amb la qual toca en diferents actes de les falles de Turís. També té vincles amb la falla Plaça del Mercat a la qual pertanyen amics i familiars i on ha participat en alguns dels seus playbacks en les presentacions.

Horario Semana Fallera Turís 2016

DIUMENGE, 6 DE MARÇ
Dansades i Crida
A les 12:30h es ballaran les tradicionals dansades a la Plaça Vicent Ribes a càrrec del Grup de Danses Turís i els màxims representants de les cinc comissions.
A les 18:00h cercavila i recollida per la Junta Local i la Societat Musical Turisense de les falleres majors de les cinc comissions als seus respectius casals. L’ordre será Avda. Corts Valencianes, Plaça del Mercat, L’Antiga Fontanella, Els Barris i Placeta del Marqués.
A les 19:00h tindrà lloc la crida des de el balcó de l’Ajuntament. A continuación haurà xocolatada per a tots els assistents.

DIVENDRES, 11 DE MARÇ
Exposició del ninot i sopar de gala
A les 20:00h inauguració de l' exposició del Ninot 2016 a la Casa Museu.
Seguidament Sopar de Gala on farem entrega de les màximes recompenses otorgades per JCF a falleres i fallers de les nostres comissions.
També es farà entrega de l'Insignia d'Or de Junta Local Fallera de Turís.

DIUMENGE, 13 DE MARÇ
Bessamans i partit de futbol
A les 12:15h concentració a la porta de l’ajuntament i a continuació pasacarrer fins l’ermita.
A les 13:00h tindrà lloc per seté any el bessamans a l’imatge de la patrona de Turís, Mare de Déu dels Dolors Gloriosos. És un acte obert al públic.
A les 18:00h en el camp de futbol municipal les falleres majors de les cinc comissions faran la treta d'honor al partit corresponent de primera regional que jugarà el C.D. Turís
SETMANA FALLERA 2016
Del 31 de març al 3 d’abril

DIJOUS, 31 DE MARÇ
Durant tota la vesprada, parcs infantils en totes les demarcacions per als xiquets.
A les 22:00h, sopar de la plantà amb l’assistència dels representants dels mitjans de comunicació. Als cinc casals sopars de germanor que en Corts Valencianes i Placeta del Marqués consisteixen en “jaranga” (creïlla i ceba fregides per a combinar amb el que més agrade).
A les 00:00h, a l'Ajuntament de Turís es cantaran les primeres albaes i a continuació  es farà un recorregut per tots els casals per oferir estos cants a les falleres majors de les comissions, amb l'ordre següent: Avda. Corts Valencianes, Plaça del Mercat, L’Antiga Fontanella, Els Barris i Placeta del Marqués. Esta nit als casals ja es poden tastar els primers bunyols acompanyats de vi dolç Cañamar.

DIVENDRES,  1 D'ABRIL
A les 8:00h, despertà en algunes demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.
A les 12:00h cercaviles pels carrers del nostre poble.
A les 18:00h, cercaviles pels carrers del nostre poble amb especial atenció als infantils de les comissions, que aniran tots disfressats.
A les 23:30h XXVII Parada Mora a càrrec de la falla Placeta del Marqués pels carrers Metge Soler, Plaça de la Constitució i Beato Don Fernando fins el casal.
A les 00:00h la falla Els Barris celebra el seu correfoc pels carrers Mestre Sala i Avda. Blasco Ibáñez.
A les 00:30h les comissions de Avda. Corts Valencianes, Plaça del Mercat i L’Antiga Fontanella celebren ball de disfresses als seus casals.

DISSABTE,  2 D'ABRIL
A les 8:00h despertà en totes les demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.
A les 12:00h cercaviles pels carrers del nostre poble.
A les 13:00h I Entrada de Bandes Falla Els Barris per l’Avda. Blasco Ibáñez fins el monument faller on totes interpretaran conjuntament el pasdoble de la falla.
A les 14:00h tindrà lloc la mascletà de la falla Placeta del Marqués a càrrec de Pirotecnia Turís junt l’institut de secundaria.
A les 14:30h dispar d’una mascletà a càrrec de Pirotecnia Turís per a la falla Els Barris al tram final de l’Avda. Blasco Ibáñez.
A les 19:00h, ofrena de flors a la Mare de Déu del Dolors Gloriosos, patrona de Turís, amb la participació de diferents juntes locals d'altres poblacions i les seues respectives falleres majors, comissions convidades de tota la provincia així com la nostra Regina de les Festes Populars i Patronals, Paula Esteve Almonacil i la seua cort.
A continuació, les falleres majors de les nostres comissions oferiran els seus rams a nostra patrona a l’interior del temple parroquial de la Nativitat de la Nostra Senyora. Esta celebració serà de caràcter obert i podrà assistir tot el món.
A partir de les 23:30h, verbenes a totes les demarcacions i degustació de bunyols i vi dolç de Canyamar.
A la 1:00h de la matinada, gran nit del foc a càrrec de la Pirotecnia Turís per a la falla Els Barris junt al centre de salut.

DIUMENGE, 3 D'ABRIL
A les 8:00h despertà en algunes demarcacions i repartiment de bunyols en els casals.
A les 12:00h cercaviles per recollir a les falleres majors.
A les 12:30h tindrà lloc la celebració de la misa en honor a Sant Josep, amb l'assistència de les cinc comissions falleres del nostre poble.
A les 14:00h Pirotecnia Turís dispararà una mascletà per a la falla Els Barris al tram final de l’Avda. Blasco Ibáñez.  
A les 19:00h pasacarrers de totes les comisions. La falla Plaça del Mercat oferirà la tercera Cavalcada del Foc pel carrer Metge Soler que finalitzarà amb el dispar d’una minimascletà a la Plaça Vicent Ribes a càrrec de Ricardo Caballer, S.A. i la cremà de la falleta infantil.
A partir de les 20:30h, les comissions falleres aniran cremant les seues falletes infantils.
Cremà de les falles
00:00h Cremà del monument de la Falla Avda. Corts Valencianes.
00:30h Cremà del monument de la Falla Plaça del Mercat.
01:00h Cremà del monument de la Falla L’Antiga Fontanella.
01:30h Cremà del monument de la Falla Els Barris.
02:00h Cremà del monument de la Falla Placeta del Marqués.
02:30h Comissions i Junta Local Fallera comencen a preparar les falles de 2017.

Nota: qualsevol canvi que es puga produir al programa de festejos s’avisarà oportunament. Tots els horaris els poden consultar en juntalocalturis.wordpress.com. i a la pàgina web municipal.

Bisbal Paelles Monumentals te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *