Llutxent acollirà per primera vegada les finals del XIII Campionat de Raspall de Primavera de la Mancomunitat, que es disputen a partida única, i que fins ara s’havien disputat a Atzeneta d'Albaida (2004), Albaida (2005), Benicolet (2006 i 2008), Castelló de Rugat (2007), Bèlgida (2009 i 2012), Benigànim (2010), Quatretonda (2011), Otos (2013), Bocairent (2014) i Llocnou d'En Fenollet (2015).

El campionat va començar el primer cap de setmana de març i afronta ara la segona volta, unes partides decisives per a determinar els semifinalistes que s’enfrontaran en eliminatòries d’anada i tornada en el mes juny. Pel moment, la primera categoria compta amb quatre clars candidats: Canals, Llocnou, Castelló de Rugat i Bèlgida. La segona, més igualada, sols té un líder destacat, Ontinyent en el grup A. En tercera categoria, com està ara el calendari, Muro classificaria els equips A i B junt amb Albaida i Benicolet, líders dels seus grups, però les diferències són mínimes. I en quarta, on es classifiquen els tres primers i el millor segon dels tres grups, regna la igualtat pel lideratge i per eixa segona millor plaça.

Entre els infantils forts, sembla que Genovés i Otos obtindran una plaça i en queden dues per determinar. Pel que fa als infantils d’iniciació, Genovés A sembla, a priori, l’únic amb un lloc garantit en les semifinals. Entre els alevins, Muro A i Genovés, així com els dos equips de Quatretonda són els clars favorits. En benjamins el nombre de partides ajornades deixa en l’aire qui acompanyarà Quatretonda i Moixent, que semblen els dominadors. I en prebenjamins es palesa la igualtat.

Les partides es jugaran amb falta al carrer i sense ella als trinquets, acatant les normes de la Federació de Pilota Valenciana en la seua modalitat de raspall. Les partides es disputen a 6 jocs als trinquets i a 8 als carrers, excepte les dels més menuts, a 5 jocs, i les infantils, a 6. Per a la classificació s’atorguen 3 punts a la partida guanyada, excepte quan qui perd aconsegueix 4 jocs al trinquet o 6 jocs al carrer, quan l’equip perdedor suma 1 punt i el guanyador 2, excepte en Prebenjamins, Benjamins, Alevins i Infantils són 3 punts per al guanyador i cap per al perdedor.

La competició compta més de 300 jugadors i 22 pobles, la majoria dels quals de la Vall d’Albaida -Agullent, Aielo de Malferit, Albaida, Bèlgida, Benicolet, Benigànim, Bocairent, Castelló de Rugat, la Pobla del Duc, Llutxent, Montaverner, Ontinyent, Otos i Quatretonda-, però també del Comtat –l’Alqueria d’Asnar, Cocentaina, Muro i Planes-, i la Costera –Canals, Genovés, Llocnou d’En Fenollet i Moixent-.

Alejandro Muñoz – Empresa Multiservicios te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *