EL projecte, que té una durada de 18 mesos i que està finançat per la CE a través del programa Sustainable Industry Low Carbon (SILC), té com a objectiu fonamental “recolzar els projectes duts a terme en indústries de procés afectades pel comerç d’emissions per ajudar-los a afrontar els reptes d’una economia baixa en carboni i a mantenir la seva competitivitat”, indiquen fonts de l’ITC.

Les activitats de Reducer se centren en l’optimització del consum energètic en els equips del procés, a través de la implantació d’accions d’estalvi energètic en els equips amb major consum de gas natural.

En aquest sentit, des de l’ITC es recorda que el procés de fabricació de rajoles ceràmiques “registra un gran consum d’energia tèrmica, que majoritàriament s’obté per combustió de gas natural. Aquest procés de combustió té com resultat l’emissió a l’atmosfera de diòxid de carboni, un dels gasos d’efecte hivernacle assenyalat com a responsable de l’escalfament global del planeta, les emissions del qual són objecte de seguiment i limitació a nivell internacional”.

Azulev és una de les empreses castellonenques fabricants de rajoles ceràmiques que està afectada per la Directiva 2003/87/CE, per la qual s’estableix un règim per al comerç de drets d’emissió de gasos d’efecte hivernacle, i per tant, ha de complir amb totes les obligacions legals que deriven d’aquesta normativa.

En el projecte Reducer es pretén combinar el desenvolupament de diverses tècniques pioneres que s’implantaran en les instal·lacions d’Azulev, amb la finalitat de reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle, així com els costos energètics i ambientals. “A mitjà termini, el desenvolupament d’aquestes tècniques pot transferir-se a altres empreses amb una problemàtica similar, per la qual cosa pot tenir un gran impacte a nivell sectorial”, puntualitzen fonts de l’institut tecnològic.

Fuente: Universitat Jaume I de Castelló (UJI). 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *