El servei de neteja dels instituts de la Comunitat Valenciana va ser adjudicat el passat 1 de juliol a diverses empreses, amb la característica comuna d'haver rebaixat el pressupost en més del 20% de mitjana en la licitació.

Entre les empreses adjudicatàries esta FERROSER, a la qual se li va adjudicar el lot VL-8 que es correspon amb els instituts situats en la comarca de la Vall d’Albaida que han acomiadat i modificant les condicions dels treballadors i treballadores estables, que porten netejant en els instituts des de fa anys, per a contractar a personal amb discapacitat o canviant-los el contracte perquè estiguen en un centre especial d'ocupació.

CCOO considera injustificable que es permeta a aquestes empreses acomiadar a treballadors fixos amb la subvenció per contractar a altres treballadors, obtenint beneficis amb els acomiadaments a costa de l'administració. La perversió en la utilització d'aquestes polítiques inclusives inclouen l'estalvi en el pagament de la seguretat social dels nous treballadors/as, la qual cosa permet a aquestes contractes augmentant encara més el seu marge de beneficis.

Entenen que aquesta pràctica empresarial pot suposar un frau posat que els acomiadaments i les modificacions no estan justificats per cap motiu laboral, sense esmentar que no és ètic ni moral. S'utilitza els diners de tots els ciutadans perquè les empreses tinguen un doble benefici, després de realitzar baixes de més d'un 20% de mitjana en les adjudicacions, comprometent-se a subrogar al personal de neteja en les mateixes condicions, com a marca el conveni col·lectiu, les arques públiques abonen l'atur dels acomiadats i les subvencions dels nous contractats.

Al final les empreses utilitzen a les persones amb discapacitat com a mercaderia per a maximitzar els seus beneficis, independentment de la seua inclusió en la societat com ha de ser l'objectiu i que des de CCOO defensem.

CCOO ha comunicat aquesta situació al Director General de Centres i Personal Docent de la Consellería d'Educació, Investigació, Cultura i Esport perquè intervinga i solucione aquest greu conflicte amb la readmissió dels treballadors acomiadats i eliminant les modificacions que no s'ajusten a la normativa vigent.

Recollida de firmes el passat dia 6 de novembre a Ontinyent

Peu de foto: (d’esquerre a dreta) Susi Beneyto (IES Bocairent), María José Rirujeda (IES Jaume I Ontinyent), Lourdes Solves (IES L’Estació Ontinyent), Gloria (IES L’Olleria) y Nuria (IES Castelló de Rugat). 

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *