Queda clar que l’Entrà és un dels actes més emblemàtics de les Festes, l’acte on Capitans Moro i Cristià mostren tot el treball e il·lusió que han posat, en el que sens dubte, és el seu any com a festers.

La Capitania Mora preparà este any per la Filà Xirigotes, una de les fundadores d’estes Festes de Moros i Cristians de la Vila, causa gran expectació per esta mateixa raó ja que com declara el Capità d’ete bàndol, Aurelio Cebrián, “més que facilitar les coses, la experiència ens comporta més exigència, ja que el llistó està ben alt”.

“Preparar  una Capitania comporta tot un any de faena i organització, pràcticament des de que acaba San Miquel, és un assumpte que acompanya a qualsevol Capità fins a les Festes, ja que és una gran responsabilitat, i sempre es busca estar a l’altura del poble, i de tots aquells que acudeixen de fora per gaudir de la Festa.”

Este any, com a novetat important, trobem que el bàndol Moro ha escollit una dona com a Ambaixadora, cosa que no havia fet encara cap Capitania. Victòria Pérez, natal de Requena, assegura “estar preparada i orgullosa d’haver estat l’escollida per este càrrec”, ja que tot i no ser del poble, ja són molts anys els que porta a la comparsa, i viu la festa amb tota la seua il·lusió.

A més, assegura que “mai s’ha perdut una Ambaixada”, i que espera poder disfrutar del seu moment i que tot l’esforç li sigui recompensat el pròxim dilluns 5 a la Ambaixada Mora, arropada per amics i família.

Per altra part, el capità Cristià, Francisco Cívico de la Filà Nous Meler, espera amb ànsia el que considera el gran dia d’estes festes, el dia de l’Entrà, segur de que, tot i ser una filà jove, de tan sols 5 anys, “la capitania estarà a l’altura del que es mereix el poble”, com ja es demostrà a la primera Capitania Nou Melera, perquè organitzar una capitania sempre és complicat, encara que “amb el suport i l’ajuda tant dels festers com de la família, no hi haurà cap problema”.

Com sempre ocurreix, els capitans busquen sempre tenir a favor el factor sorpresa, pel que no es devela cap secret o detall, del que ens espera per l’Entrà. I és que, desprès de 20 anys sent fester, este és el seu any, ja que com ens assegura Cívico, ell ha estat sempre “atrapat per la festa”.

L’ Ambaixador Nous Melers, Miguel àngel Garcia, també és conscient de la responsabilitat del seu càrrec, ja no sols limitat al dilluns de les ambaixades, per al que s’haurà de reservar en part per cuidar-se la veu, imprescindible a l’ acte,  sinó a donar tot el suport i costat al seu Capità en tot moment. Però tot i l’esforç i faena ambdós tenen clar que “esta és una oportunitat irrepetible, que s’ha de disfrutar al màxim”.

Miguel Àngel, assegura que tot i les ganes que té de viure l’Entrà i la Ambaixada, com a fester, afegeix que entre els actes que més a disfruta sempre ha estat la Diana de Gala, que també espera viure amb molta emoció este any.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *