Paco Sanz, regidor de Compromís i candidat a l'alcaldia ha explicat que la reforma del ministre Wert encarirà notablement el cost dels estudis universitaris per l'elevat preu dels màsters, a més de que és un altre gir cap a la privatització, ja que són les universitats privades les que imparteixen molts d'aquests màsters. Les famílies més modestes no podran continuar enviant els seus fills a la universitat o tindran que passar per moltes més dificultats econòmiques o es tindran que conformar amb estudiar sols els tres anys de grau el que els deixarà en inferioritat de condicions.

L'Ajuntament, ha dit el regidor de Compromís, no pot romandre indiferent a una reforma que afectarà notablement als estudiants universitaris de l'Alcúdia i la Ribera que voran una disminució de la qualitat dels graus, una més difícil inserció professional i un encariment notable en els seus estudis.

Segons Paco Sanz, aquesta reforma s'afegeix a l'increment de les taxes universitàries i a les retallades en beques aplicades durant els últims anys, que ha tingut com a conseqüència l'abandonament de molts joves dels estudis universitaris per no poder fer front, per part de les famílies, al seu cost. Aquesta reforma és una nova volta de torca cap als fills i filles de treballadors i famílies amb escàs poder econòmic.

Ni la Conferència de Rectors de la Universitats Espanyoles (CRUE), ni el Consell d'Estat, ni els sindicats de treballadors universitaris, ni els d'estudiants, que han participat molt activament en aquest procés i han manifestat clarament la seua opinió contrària, han estat tinguts en compte.

La Universitat de València ha manifestat que «El sistema 3+2 no suposa en cap cas un estalvi per a les famílies, ja que la formació dels graus es veurà devaluada respecte a l’actual, la realització d'un màster es farà més necessària, i els preus de cada curs de màster dupliquen i fins i tot tripliquen els de grau. Només assimilant els preus dels màsters oficials als de grau i habilitant una generalitzada política de beques es podria reduir el negatiu impacte econòmic de la mesura i es garantiria l'accés a la formació universitària dels estudiants amb menor poder adquisitiu.»

Per tot això l'Ajuntament de l'Alcúdia ha acordat exigir la paralització immediata del Projecte del Real Decret de reordenació de les ensenyances universitàries oficials, en sintonia amb els mobilitzacions d'aquests dies dels estudiants i professors universitaris.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *