Un any més, i ja en portem 7, l’Ajuntament de l’Alcúdia ha congelat tots els impostos. En alguns casos, com ara l’impost de vehicles o la plusvàlua, són 10 els anys que porten els veïns i veïnes pagant exactament el mateix, sense pujar ni un cèntim.

Quant a l’IBI dde rústica , continua  per seté any en el mínim que permet la llei, un 0’30% i pel que respecta a l’IBI d’urbana, es queda igual, sense pujar ni l’IPC (Des que s’aprovà la revisió cadastral, el tipus impositiu a l’Alcúdia ha anat baixant des del 0’89% en 2004 al 0’81% en l’actualitat). “Continuem amb la política de contenció fiscal dels alcudians i alcudianes, que ja està per baix de la mitjana de la comarca- afirma l’alcalde, Robert Martínez,- i, tal i com hem fet els darrers anys, posarem en marxa una bateria de mesures per afavorir els veïns que més ho necessiten”.   

Són mesures com ara afavorir les famílies nombroses amb un 90% de bonificació en el pagament de l’IBI, així com un descompte del 50% durant els tres primers anys a les vivendes de Protecció Oficial (VPO).

Per als veïns i veïnes que no tenen cap tipus de bonificació, hi ha facilitats de pagament: tots els rebuts domiciliats es cobren en dos terminis, sense cap tipus d’interés, i es poden fraccionar, a petició de l’ interessat, fins en 6 terminis, amb un interés molt baix, que ronda l’1 per cent.

Pel que respecta a l’impost de Vehicles, que tal i com dèiem  es torna a congelar, hi ha beneficis especials  per als més necessitats, com ara la bonificació del 50% de l’impost per a les persones amb una minusvalidesa del 33% o més i per als majors de 65 anys que cobren pensió no contributiva, a més d’això, atenent a una proposta de Compromís, es bonificaran els vehicles que produixen menys contaminació: els elèctrics i híbrids.  A més d’això, s’aplicarà un 50% de descompte als posseïdors del carnet jove en l’EPA i al centre de formació d’adults Enric Valor, afegint-se així als jubilats, els pensionistes i els desocupats sense prestació que ja gaudien d’una reducció del 50 % en el preu de la matrícula dels cursos.

“En un moment en què el Consell acaba d’anunciar que va a retallar els avantatges fiscals per fills, va a baixar les bonificacions per incapacitat o a reduir a la meitat les de les famílies nombroses- Afirma l’alcalde, Robert Martínez – nosaltres no volem carregar sobre els ciutadans, via impostos, els problemes derivats de la crisi. Afortunadament, la bona política econòmica d’exercicis anteriors ens permet ara no sobrecarregar les economies familiars”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *