L’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació Pro Disminuïts Psíquics de La Vall d’Albaida (APRODIS) estan unint esforços per tal de reclamar la immediata posada en marxa de la Residència de Discapacitats de la ciutat, les obres de la qual estan finalitzades des de l’any 2010. A tal efecte, el consistori ha assessorat i recolzat el col·lectiu en els tràmits necessaris per tal de dur l’assumpte davant la Sindicatura de Greuges, a la qual ja s’ha remés un escrit exposant una situació que afecta els 40 usuaris en llista d’espera i les seues famílies. 

Cal recordar que fa només unes setmanes, l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el Regidor de Política Social, Manuel Ruiz, reiteraven a la Secretària Autonòmica d’Autonomia Personal i Dependència, Manuela García, “l’absoluta necessitat” de posar en marxa estes instal·lacions, i més quan en tota la comarca no es compta amb cap centre d’estes característiques. García contestava que en 2013 la Conselleria seguirà sense donar compliment a la seua part del conveni signat en 2008 amb l’Ajuntament i Caixa  Ontinyent (que sí han aportat els terrenys i la infrastructura, respectivament), perquè “sols hi ha diners per a mantenir allò que està obert”, i per tant no va a equipar les instal·lacions i dotar-les de personal, com s’estipulava al conveni. Davant esta resposta, des de l’Ajuntament s’avançava la presa de noves mesures, entre les quals està  el recolzament als usuaris en la presentació d’aquesta queixa davant el Síndic de Greuges.

Altre dels assumptes que Jorge Rodríguez i Manuel Ruiz van tractar amb la Secretària Autonòmica d’Autonomia Personal i Dependència va estar la seua discrepància respecte de les retallades de la Conselleria que han afectat a la prestació de Serveis Socials d’Ontinyent. En esta línia, el Regidor de Política Social acompanyava a la Directora del Centre Ocupacional d’Ontinyent, Susi Torró, a la reunió celebrada a València entre els directors de centres ocupacionals i d’atenció a discapacitats, que lliuraven a la Consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana una sèrie d’escrits als quals demanaven que no s’aplique la retallada prevista del 9% al seu pressupost, una minva que ha de ser assumida pels familiars dels usuaris.

Els presents a la reunió coincidien en lamentar que el nou model de finançament no està negociat ni consensuat i que cal obrir un període de converses per establir un nou model d’atenció. Manuel Ruiz manifestava que “la discapacitat és un dels sectors més sensibles als retalls pressupostaris i al retard en els pagaments. Cada hi ha més persones majors amb discapacitat, l’envelliment requereix un nou model d’actuació i els impagaments del Consell no fan sinó fer més difícil la situació d’estes persones”, destacava el Regidor. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *