La moció, presentada pel procediment de despatx extraordinari, va ser aprovada amb els vots a favor de PSPV-PSOE, EUPV, Compromís i Ciudadanos, mentre que el Partit Popular es va abstenir. Es tracta d'una parcel·la d'uns dos-mil metres quadrats que llinda amb l'establiment hostaler.

En virtut d'aquesta moció, l'Ajuntament sol·licitarà a la Generalitat còpia íntegra de l'expedient administratiu d'aquest procés de cessió, que va ser acordat en la darrera junta de govern de la passada legislatura per l'anterior equip de govern. Així mateix, els serveis jurídics de l'Ajuntament revisaran l'acte de cessió, amb la finalitat de buscar la reversió de dit acord. En el tercer punt de la moció, l'Ajuntament declara el seu desacord amb la decisió presa per la Conselleria de Cultura. L'alcalde va afirmar que “la nostra intenció és revisar tot aquest procés i reclamar la màxima informació per a poder trobar la millor manera de revertir l'acord”.

El portaveu d'EU, Miquel Lorente va demanar contundència “per a que eixa parcel·la torne a ser pública i tenir la màxima cura per evitar intervencions i agressions a un entorn que hem de preservar intacte per a les futures generacions”. Per la seua banda, la portaveu de Compromís, Cristina Súñer, va expressar que “el que vulguem és esbrinar el que ha passat, ja que no ens sembla bé que una part del patrimoni públic passe a mans privades”.
El grups de l'oposició es mostraren prudents davant aquesta qüestió. Juan Giner, de C's, va dir que ell estava “a favor d'obtenir la màxima informació”, mentre que María José Pla, del PP, va dir que desconeixia en profunditat els detalls de la cessió, la qual cosa va motivar la crítica per part de Cristina Súñer: “vostès no han caigut del cel. Són els seus companys qui tancaren aquest acord”, li va estzibar la regidora d'urbanisme a Pla.

Felicitació al policia i aprovació del reglament d'ús del Gran Teatre

El saló de plenaris va viure un moment emotiu quan tots els portaveus dels grups municipals tingueren afectuoses intervencions de felicitació a l'agent José Casanova Silvestre per haver arriscat la vida en el compliment del seu deure. Recordem que Casanova va resultar ferit de gravetat com a conseqüència d'una caiguda des d'una altura de 6 metres quan intentava accedir a un habitatge afectat per un incendi, el passat dia de Nadal. Enmig dels aplaudiments de tot el públic assistent, Casanova va agrair les felicitacions visiblement emocionat. “Veure que els responsables municipals estan al teu costat i al de la teua família en uns moments tan difícils és molt d'agrair”, va comentar el policia local.

D'altra banda, el plenari va aprovar el nou reglament d'ús del Gran Teatre. Aquest reglament, que estarà exposat al públic per a poder aportar esmenes, contempla la cessió gratuïta de l'ús de la instal·lació a associacions i entitats privades sense ànim de lucre una vegada a l'any, en virtut de convenis anuals signats amb l'Ajuntament, posant com a condició que no es puga vendre entrades quan l'entitat reba aquesta cessió gratuïta. Segons el regidor de l'àrea, Alfred Boluda, “per fi existeix una norma de referència per regular la utilització del Gran Teatre. D'aquesta manera, s'acaba amb la discrecionalitat a l'hora de cedir l'ús d'aquesta instal·lació”. L'aprovació inicial del reglament va comptar amb els vots a favor de PSPV-PSOE, EU i Compromís i l'abstenció del PP i C's.

Una altre dels punts aprovats per unanimitat en el plenari va ser la desestimació del recurs de reposició interposat per l'associació de veïns del casc antic contra l'aprovació de la declaració com a zona acústicament saturada (ZAS) de la plaça del Mercat. El regidor de Nucli Antic, Jordi Estellés, va aclarir que “aquest recurs ha estat molt de temps sense contestar i aquest nou Ajuntament l'ha recuperat per donar una resposta. Hem de fer un centre històric per a que visca la gent. Desestimem el recurs però en un parell de setmanes anem a repetir els mesuraments per comprovar l'efectivitat de les mesures adoptades amb la declaració ZAS i, en funció dels resultats, articularem altres de noves. A més, ja hem començat a treballar en la peatonalització d'aquest entorn i en altres mesures de regeneració del centre històric, com l'estratègia DUSI per accedir a finançament dels fons europeus”.

El plenari també va aprovar mocions conjuntes contra la violència de gènere, una altra demanant al govern central i a la Unió Europea accions per pal·liar la crisi migratòria com a conseqüència del conflicte sirià i altres dues presentades pels grups de l'equip de govern per a l'agermanament de Xàtiva amb la població de Gernika i a favor de la declaració com a Bé d'Interés Cultural de les Normes de Castelló de 1932.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *