Les obres per les quals ha estat condemnat l'Ajuntament de l'Olleria són:

Obres d'urbanització viària de Mercadona – 277.168,88 € més interessos.

Obres d'urbanització Brigà 21 – 27.249,54 € més interessos.

Excés d'obra de la urbanització del Parc Bautista Ferreres – 7.332,43 € més interessos.

El que dóna 311.750’85 € més 258.991,36 d'interessos de demora, en total 570.742’21 €.

Per a l'alcalde de l'Olleria, Julià Engo, "aquesta és la manera de governar del PP, fer coses i no pagar. L'herència que hem rebut són deutes. Sovint el PP s'omple la boca dient que governa molt bé, doncs ací està la prova de les seues mentides". "A principi d'any -continua Julià Engo- vam rebre la notícia de la sentència que condemna l'Ajuntament de l'Olleria a pagar més de mig milió d'euros per unes obres contractades fa catorze anys pel govern del PP. Aquelles obres no es van pagar mai i ara, el govern actual ha de fer front a eixa quantitat, més els interessos de demora. Des que vam saber de la sentència ens hem posat a treballar amb el proveïdor afectat i les entitats bancàries per poder fer-se càrrec d'una quantitat que no tenim al pressupost municipal. Així és que vam acordar fer un préstec bancari per la quantitat de capital pendent (311.750,85 € a 18 anys) i un pla de pagaments fraccionat per als interessos a raó de 5.000 € al mes durant 4 anys i mig (258.991,36 €)".

L'alcalde de l'Olleria també afirma que "evidentment aquests deutes, als que hem de fer front ara, influiran en els pressupostos municipals, ja que eren quantitats amb les quals no comptaven, i des del govern de l'Olleria estem mirant la manera que no afecte els serveis més bàsics, encara que sabem que d'alguna manera o altra condicionarà de manera negativa el nostre treball diari. Que el PP governara l'Olleria ens ha eixit molt car als ollerians".

D'altra banda, el primer tinent d'alcalde, Héctor Such, ha dit que "sentències com aquesta demostren la forma de governar del PP. No sols es que hem de pagar, el que es tocava a ells de les diferents urbanitzacions: 311.750,85 €, sino que a més per la deixadesa de l’equip de govern anterior ens veiem obligats a pagar 570.000 € pels interessos acumulats, i que en definitiva van a minvar el nostre pressupost".

L'Ajuntament de l'Olleria ha presentat un recurs d’apel·lació contra la sentència perquè entén que hi ha alguns aspectes que no queden demostrats pel demandant i perquè hi ha un càlcul d'interessos contradictori el que pot suposar una reducció de la quantitat que s'hauria de pagar finalment.

El Tribunal Superior de Justícia de València, però, ha dictat el compliment de provisional de la sentència i el govern de l'Olleria i el demandant han acordat un pla de pagaments per presentar davant el jutjat i començar a pagar el deute, mentre es resol l'apel·lació.

El Taxi de Lucas te ha ofrecido esta noticia

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *