El regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González i la regidora de Polítiques Educatives i Joventut, Laura Morant, han presentat aquest matí la campanya de beques per a menjadors escolars durant l’estiu dirigida a xiquets i xiquetes de la nostra ciutat que viuen per sota del llindar de la pobresa.

Amb una important novetat: A més del dinar, l’Ajuntament cobrirà també el berenar d’almenys 150 xiquets i xiquetes, que és la quantitat que es va acollir durant l’edició de 2105. “La prioritat del govern és ajudar a les persones que ho estan passant mal a Gandia, per això dilluns passat vam aprovar a la Junta de Govern reservar una partida per a garantir dos menjars diaris. Enguany hem realitzat un concurs negociat i hem aconseguit que l’empresa de càtering oferisca un preu més barat que ens permetrà arribar a més alumnat i facilitar també el berenar”.

González ha explicat que la intenció és que la Generalitat cobrisca el 100% del cost, que al 2015 va suposar 35.474 €. “Enguany, però, tenim normalitat econòmica gràcies al treball realitzat per redreçar els comptes municipals. Això ens permet tindre garanties reals de cobrir aquest servei i poder demanar ajudes a altres administracions. Una situació molt diferent a la de l’any passat quan vam accedir al govern”.

Els aliments tampoc es facilitaran als menjadors escolars, sinó als centres socials de cada barri. “No volem focalitzar la pobresa, tampoc traure l’alumnat del seu nucli familiar durant l’estiu”.

Pel que fa als criteris de concessió de les ajudes, tindran prioritat les famílies que ha estan sent ateses pels serveis socials municipals i reben ajudes d’emergència, així com les rendes inferiors als 532 € mensuals. Le sol·licituds s’han de tramitar davants els assistents socials de barri fins a mitjans del mes de juny.

D’igual manera, el govern ha contemplat una partida econòmica de 10.000 € per a obrir una sèrie d’escoletes infantils durant l’estiu.

Per la seua banda, Morant ha recordat que al llarg del curs el departament d’Educació també està reforçant econòmicament les ajudes de menjador escolar que atorga la Conselleria. “Per això és important mantindre l’ajuda durant l’estiu. Estem parlant de garantir un dret fonamental, sobretot per als més menuts. Cal recordar, que a l’estat espanyol 1 de cada 3 xiquets es troba en situació de probresa. Un govern responsable no es pot quedar de braços creuats davant el drama”, ha conclòs la regidora de Més Gandia. 

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *