Per a la zona alta del nucli urbà, el consistori pretenia convertir aquesta àrea actualment catalogada com a industrial en residencial baix la denominació de Pla de reforma interior número 1 (PRI-1). No obstant això, davant l’oposició manifestada per part del veïnat, l’equip de govern els ha ofert una nova opció segons el tipus de propietat que tinguen. Així, els i les titulars de parcel•les amb edificis destinats exclusivament a habitatges, podran acollir-se a la classificació d’eixes finques “com a sòl urbà d’ús residencial de manera que es reconega legalment la situació actual i que el futur PGOU opere de forma automàtica el canvi d’ús” mentre que les edificacions industrials “podran mantenir voluntàriament l’ús industrial i quedaran excloses de l’aplicació del PRI-1”.

Paral•lelament, aquest canvi també ha portat l’equip de govern a decidir l’anul•lació de la Zona industrial 5 contemplada en el Pla general d’ordenació urbana ja que l’objectiu d’aquesta era establir un sòl urbanitzable industrial per a menudes i mitjanes industries que ara roman a l’àrea alta del nucli urbà. De fet, els terrenys situats en la partida de Vila Rosario, junt a l’actual polígon industrial el Regadiu, ocupen una franja de 37.000 metres quadrats i es pretenia destinar-los a la construcció de naus industrials de dimensions reduïdes com tallers, oficines per a emprenedors o naus niu. D’aquesta forma, aquest espai seguirà destinat a activitat professional agrícola, “alhora que contribuirà a mantenir l’equilibri ecològica d’una zona que confronta amb el parc natural de la serra de Mariola”.

Aquests acords entre l’Ajuntament, les propietats i el veïnat evidencien, en paraules de Josep-Vicent Ferre, alcalde de Bocairent i candidat a la reelecció pel PSPV-PSOE, “la nostra voluntat d’assolir un consens entre totes les parts implicades per a l’aprovació de la versió definitiva del Pla general d’ordenació urbana, un dels motius fonamentals del nostre programa per a la legislatura pròxima”.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone

Review Overview

Summary

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *